Με πλούσιο θέαμα διεξήχθη η 1η Ανάβαση Ιωαννίνων

10.07.2023 Αναγνώστηκε 581 φορές

Με έντονο συναγωνισμό και πλούσιο θέαμα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η 1η Ανάβαση Ιωαννίνων, με τον νέο αγώνα της ΕΛΕΤΑ να δείχνει ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε μια σημαντική διοργάνωση και να ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι της ΟΜΑΕ τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Με πλούσιο θέαμα διεξήχθη η 1η Ανάβαση Ιωαννίνων

Οι θεατές, που γέμισαν τις πλαγιές του Μιτσικελίου στα 4 χλμ. της διαδρομής, απόλαυσαν όχι μόνο τα 21 αγωνιστικά αυτοκίνητα, που πήραν εκκίνηση, αλλά και τη μαγευτική θέα στη λίμνη Παμβώτιδα, την πόλη των Ιωαννίνων και το Νησί.

Στο αγωνιστικό μέρος, ταχύτερος όλων ήταν ο Βασίλης Κανδηλιώτης με το ερυθρόλευκο Mitsubishi Lancer EvoVI, που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην Ομάδα Α, με συνολικό χρόνο 4:31,62. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Χρήστος Λάππας με το Peugeot 106 kitcar, ο οποίος με χρόνο 04:34.09 ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός στην Ομάδα Ε. Την πρώτη τριάδα της άτυπης γενικής συμπλήρωσε ο Αντώνης Αντωνίου με το Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ, που πρώτευσε και στην Ομάδα Ν. Στην Ομάδα Ν τον δεύτερο καλύτερο χρόνο είχε ο Κωνσταντίνος Τασούλας με Peugeot 106 και τον τρίτο ο Φίλιππος Τζαφλίδης με Citroen Saxo, στην Ομάδα Α δεύτερος ο Γιώργος Οικονόμου με Citroen Saxo και ο Γιώργος Μπάης. Στην Ομάδα Ε στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος από την ΑΛΜΑ Αιγίου με Renault Clio και στην τρίτη ο Βασίλης Λάτσης από τη Λέσχη 4Χ4 Πάτρας με Citroen Saxo. Άτυχοι των αγώνων οι Βαγγέλης Τσιούρης και Αλέξανδρος Γκουρογιάννης που για προβλήματα που αντιμετώπισαν τα αυτοκίνητά τους, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν.

Τις απονομές των κυπέλλων στους νικητές των κατηγοριών έκαναν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, ο αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Ιωααννιτών Γιώργος Αρλέτος, ο πρόεδρος της κοινότητας Λιγκιάδων Γιάννης Αυγέρης, ο Αστυνόμος Α’ του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Tάσσης και στελέχη του αγώνα και της ΕΛΕΤΑ. Πριν την αναμνηστική φωτογραφία με θέα την πόλη των Ιωαννίνων, ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑ Χρήστος Σαρηγιαννίδης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα, το «Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST Βουνοπλαγιάς» και την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων «PEUGEOT – CITY CARS ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», καθώς και την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική, χωρίς τη συμβολή των οποίων δε θα μπορούσε να γίνει η 1η Ανάβαση Ιωαννίνων.

Σχολιασμος