Στα Γιάννενα χτυπά η «καρδιά» των πανελλήνιων πρωταθλημάτων ΑμεΑ

23.06.2023 Αναγνώστηκε 638 φορές

 Με σκοπό οι πολίτες των Ιωαννίνων να αγκαλιάσουν την προσπάθεια των ατόμων με αναπηρία που σημειώνουν αξιόλογες αθλητικές επιδόσεις, διεξάγονται το ερχόμενο διήμερο στη Λιμνοπούλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα αντισφαίρισης και κολύμβησης Νέων για άτομα με αναπηρία.

 

Στα Γιάννενα χτυπά η «καρδιά» των πανελλήνιων πρωταθλημάτων ΑμεΑ
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Τα πρωταθλήματα συνδιοργανώνουν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και η Περιφέρεια Ηπείρου, με αρωγό το ΠΕΑΚΙ.

Στη προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, το μέλος της Εθνικής  Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Κ. Σιάχος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και ο Πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ Π. Κολόκας απηύθυναν κάλεσμα στο κοινό να δει από κοντά τους αγώνες και να χειροκροτήσει την αξιέπαινη προσπάθεια των αθλητών.

Στόχος να ασχοληθούν τα ΑμεΑ με αθλητισμό

Το Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κων/νος Σιάχος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να αγκαλιάσει τις προσπάθειες των αθλητών και να δουν κάτι διαφορετικό, δηλαδή πως γίνεται ο αθλητισμός κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη ζει κάποιος. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, την άμεση ανταπόκριση και για το γεγονός ότι έκανε ουσιαστικές παρεμβάσεις για να είναι εύκολη η πρόσβαση σε χώρους των ατόμων με αναπηρία. Εξέφρασε τη βεβαιότητα για περισσότερες αγωνιστικές δραστηριότητες στο μέλλον στην Ήπειρο, ώστε να προβληθούν οι προσπάθειες των ατόμων με αναπηρία και να προσελκύσουν άτομα ΑμεΑ να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. 

Τέλος, έκανε γνωστό πως πέρα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Λιμνοπούλα, θα γίνουν και αγώνες τένις με αμαξίδιο αλλά και αγώνες Γκολμπόλ, άθλημα που ασκούν άτομα με προβλήματα όρασης.

Καχριμάνης - Κολόκας

Τη δεδομένη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου σε δράσεις αθλητισμού και κοινωνικού χαρακτήρα εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. Εξήρε την προσπάθεια του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Χάρη Λαζάνη να γίνουν οι αγώνες στα Γιάννενα, ενώ έβαλε στόχο να γίνουν παρόμοιοι αγώνες και σε άλλες πόλεις της Ηπείρου. Τόνισε πως τα άτομα με αναπηρία χρειάζονται αυτή τη δύναμη ώστε να βγάλουν ψυχισμό που είναι χρήσιμος, τόσο για εκείνους όσο και την κοινωνία. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας στάθηκε στη βελτίωση της προσβασιμότητας που έγινε στη Λιμνοπούλα για τα άτομα με αναπηρία αλλά η προσπάθεια, είπε, από το ΠΕΑΚΙ και την κοινωνία να έχουν αυτά τα άτομα την πρόσβαση που δικαιούνται απέχει από το επιθυμητό. «Να συνεισφέρουμε σε τέτοιες διοργανώσεις στο μέλλον που προάγουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και να είναι η πόλη φιλόξενη σε άτομα με αναπηρία, σε άτομα με εξαιρετικές ικανότητες» είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδιο θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στα γήπεδα τένις στη Λιμνοπούλα και το «Βίκος» Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Νέων 2023  θα γίνει το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Κολυμβητήριο. Επίσης, από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας θα διεξάγονται αγώνες επίδειξης Γκόλμπολ Γυναικών. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Αγώνες Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο:Σήμερα, 10.00 π.μ. – 14.00 και 18.00 – 20.30. Σάββατο: 11.00 π.μ. – 13.30 και 18.00 – 20.00.

Αγώνες Κολύμβησης Νέων: Αύριο,  09.00 π.μ. – 13.00 και 17.00 – 20.00..

Αγώνες Γκόλμπολ Γυναικών: Σήμερα, 12.00 – 13.00, Σάββατο: 12.00 – 14.00.

Οι τελετές απονομής μεταλλίων θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Σχολιασμος