Πρώτη επαφή με αθλήματα είχαν 600 Γιαννιωτόπουλα

12.06.2023 Αναγνώστηκε 482 φορές

Περίπου 600 Γιαννιωτόπουλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δέκα διαφορετικά δημοφιλή αθλήματα αναζητώντας αυτό που πιθανόν τους ταιριάζει και θα τα ενδιέφερε να ασχοληθούν μαζί του. 

Πρώτη επαφή με αθλήματα είχαν 600 Γιαννιωτόπουλα

Όλα αυτά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθλημάτων –  Kids Sport Festival που φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Παραλίμνιο Πάρκο Περάματος.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Προοδευτικής Περάματος και του  Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σπήλαιο», η οποία υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννίνων και του Σπηλαίου Περάματος. Τα αθλήματα που παρουσιάστηκαν στα παιδιά ήταν Τένις, Μπάσκετ, Στίβος, Ποδόσφαιρο, Beachvolley, VolleyBall, Ποδηλασία, Άρση Βαρών, Κωπηλασία, Ιστιοπλοΐα, Ξιφασκία και Κολύμβηση.

Όπως αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος σε ανακοίνωσή του, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δοθεί η δυνατότητα στο κάθε παιδί να διαλέξει από μόνο του τι άθλημα του αρέσει και την επιλογή που έχει κάνει, αν θέλει, να τη συνεχίσει την επόμενη χρονιά στο άθλημα που του άρεσε περισσότερο.

Στο Φεστιβάλ παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Βασίλης Γοργόλης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου,  ο Πρόεδρος του ΝΔΠΠ Σπηλαίου Περάματος Γιώργος Λώλης, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου, ο επικεφαλής της παράταξης "Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα" Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας. 

Τα σωματεία

Η επίδειξη των αθλημάτων έγινε από τα ακόλουθα αθλητικά σωματεία στα οποία οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τη συμβολή τους στην επιτυχία του Φεστιβάλ: ΠΑΣ Ιωαννίνων (Ποδηλασία), ΠΑΣ Γιάννινα (Κολύμβηση), Π.Ν.Ο. Ιωαννίνων (Κωπηλασία), Ακαδημία Ντούγιας (Μπάσκετ), Γιάννενα Α.Σ. (βόλεϊ και beach volleyball), Προοδευτική Περάματος (Ποδόσφαιρο), Άλφα Σπορ (Τένις), Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (Ιστιοπλοΐα), Αθλητική Ακαδημία Ιωαννίνων η ΕΥΡΟΙΑ (Ξιφασκία) και Σπάρτακος (Άρση Βαρών).

 

Σχολιασμος