Ασημένιο μετάλλιο για τον Ντούσκο στο Ευρωπαϊκό του Μπλεντ

28.05.2023 Αναγνώστηκε 7181 φορές #Κωπηλασία

Το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας κατέκτησε ο Γιαννιώτης χρυσός ολυμπιονίκης και πρωταθλητής του ΠΝΟΙ Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ ανδρών.

 

Ασημένιο μετάλλιο για τον Ντούσκο στο Ευρωπαϊκό του Μπλεντ

ο Ντούσκος έφερε το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό της Σλοβενίας, ενώ ο Γιαννιώτης ολυμπιονίκης ήταν δεύτερος και στο περασμένο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μόναχο το 2022 και τώρα προσέθεσε ακόμη μία σημαντική διάκριση στο παλμαρέ του.
O Ηπειρώτης πρωταθλητής ξεκίνησε δυνατά, με τον Βούλγαρο Βασίλεφ και τον Ολλανδό Βαν Λίεροπ να τον πιέζουν, όμως είχε μικρό προβάδισμα στο πρώτο πέρασμα των 500 μέτρων. Ο Γερμανός Ζάιντλερ έκανε επίθεση και πέρασε για λίγο μπροστά όμως ο Ντούσκος άρχισε να πιέζει και έτσι πέρασαν πολύ κοντά το πρώτο πέρασμα, με τον Ντούσκο να βρίσκεται πίσω μόλις 0.60. Η συνέχεια ήταν... θρίλερ.

Ζάιντλερ και Ντούσκος πήγαιναν μαζί, με την πρωτιά να αλλάζει συνεχώς χέρια, και πλέον το ζήτημα ήταν ποιος θα αντέξει έως το τέλος. Στα 1500μ. ο Βαν Λίεροπ πέρασε πρώτος, αφήνοντας δεύτερο τον Ντούσκο και τρίτο τον Γερμανό και όλα πλέον θα κρίνονταν στα τελευταία μέτρα. Ο Ολλανδός είχε αρχίσει να «ξεφεύγει» από τους αντιπάλους του και ο Ντούσκος «πάλευε» με τον Γερμανό για το αργυρό μετάλλιο, μιας και το βάθρο φαινόταν πως είχε σχεδόν κλείσει με τους τρεις τους. Έτσι, ο Βαν Λίεροπ τερμάτισε όντως πρώτος με 6:46.11 ενώ ο Ντούσκος τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 6:47.87, αφήνοντας τρίτο τον Ζάιλντερ με 6:48.14.

 

Σχολιασμος