Πολυνίκης ο Ν.Ο.Ι. στην Α' φάση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

24.04.2023 Αναγνώστηκε 361 φορές #Κωπηλασία

Με θριαμβευτή τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων έπεσε η αυλαία της Α΄ Φάσης του 89ου Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. 

 

Πολυνίκης ο Ν.Ο.Ι. στην Α' φάση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ο περσινός πρωταθλητής και πολυνίκης κατάφερε και φέτος να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του με αιχμή του δόρατος τις κατηγορίες Ανδρών - Γυναικών και Α - Γ Ελαφρών βαρών, εκεί όπου στους χθεσινούς 18 τελικούς κατέκτησε 5 χρυσά και δυο χάλκινα μετάλλια.

Ακολούθησε ο ΝΑΟ Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης που πήρε τη 2η θέση στον πίνακα των μεταλλίων στους τελικούς της Κυριακής με 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια, ενώ την 3η θέση στις κατηγορίες Ανδρών - Γυναικών πήρε ο ΕΝΟΑ με 3 χρυσά 1 ασημένιο και 2 χάλκινα. Μετά και τα αποτελέσματα της Κυριακής, ο ΝΟΙ αναδείχτηκε πολυνίκης στην Α’ φάση με 13 μετάλλια εκ των οποίων 10 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα. Δεύτερος στη συγκομιδή ο ΝΟ Καστοριάς που αναδείχθηκε πολυνίκης στους Έφηβους - Νεάνιδες και Κ23 με 7 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα και την τρίτη θέση κατέλαβε στον συνολικό πίνακα ο Ν.Ο. Μαυροχωρίουμε 3 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα. 

Ο απολογισμός για τον Περιβαλλοντικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ιωαννίνων ήταν ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Το ραντεβού πλέον είναι για την Β΄ Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος για τις κατηγορίες Παίδων - Κορασίδων που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 15 και 16 Ιουλίου στα Γιάννενα.      

Τα μετάλλια στους τελικούς της Κυριακής

Πέντε χρυσά και δυο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε ο ΝΟΙ στους τελικούς της Κυριακής. Χρυσό στη τετράκωπο άνευ κατέκτησαν οι Μαρκ. Κολιάκη, Αικ. Γκόγκου και οι Αν. και Μ. Κυρίδου. Στο τετραπλό σκιφ γυναικών χρυσό κατέκτησαν οι Αικ. Γκόγκου, Αμ. Τσιάβου και οι Αν. και Μ. Κυρίδου. Στη τετράκωπο άνευ ανδρών χρυσό κατέκτησαν οι Λ. Παλαιοπάνος, Π. Φαϊτάς, Ιάσονας Εξάρχου και Γιάννης Τσίλης. Το χρυσό στο διπλό σκιφ κατέκτησαν οι αδερφές Αν. και Μ. Κυρίδου. Χρυσό ήταν το πλήρωμα του ΝΟΙ και στην οκτάκωπο. Το αποτελούσαν οι Κ. Κασιούμης, Φ. Λιόντος, Α. Λαμπρίδης, Β. Κωστούλας, Δ. Κούτρας, Λ. Παλαιοπάνος, Π. Φαϊτάς, Γιάννης Τσίλης και Ιάσονας Εξάρχου. Χάλκινο πήρε ο ΝΟΙ στην τετράκωπο άνευ με Χρ. Μπριασούλη, Π. Μηλιώτη, Ευ. Μπερή και Φλ. Ευκαρπίδη. Στη τετράκωπο άνευ πήρε ακόμη ένα μετάλλιο χάλκινο με τους Αρ. Λάππα, Λ. Κοπίδη, και τους Γ. Και Στ. Δημητρίου.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στο σκιφ ανδρών ο Στέφανος Ντούσκος από τον ΠΝΟΙ. Ασημένιο στη τετράκωπο άνευ οι Σπ. Αντώνης, Φλ. Καλουιάν, Αγγ. Ντούσκος και Δ. Κουτσογιάννης. Χάλκινο πήρε το πλήρωμα της τετράκωπου με πηδαλιούχο με τους Αικ. Βλάχου, Ν. Βλάχο, Γ. Γραμμενιάτη, Στ. Παπαχρήστο και Αθ. Τσιάλιο. 

Δεύτερος ο Ν.Ο.Ι στο Εφήβων, Νεανίδων και Κ23

Με τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς να κατακτά στο «νήμα» από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων  και για ένα ουσιαστικά μετάλλιο τον τίτλο του πολυνίκη στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών κάτω των 23 έπεσε η αυλαία το Σάββατο της  Α΄Φάσης του 89ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Ο ΝΟ Καστοριάς κατέκτησε 5 χρυσά, 2 ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο στους 17 τελικούς, ενώ ο ΝΟ Ιωαννίνων ακολούθησε με 5 χρυσά και ένα ασημένιο, ενώ στην 3η θέση του πίνακα των μεταλλίων κατέκτησε ΝΟ Βόλου & Αργοναύτες με 2 χρυσά, τρία ασημένια κι ένα χάλκινο.

Πέντε χρυσά κατέκτησε ο ΝΟΙ σε αυτή την κατηγορία. Χρυσό στην τετράκωπο Εφήβων άνευ πήραν οι Αρ. Λάππας, Στ. Δημητρίου, Β. Κωστούλας και Δ. Κούτρας. Χρυσό στο διπλό  σκιφ εφήβων πήραν οι Β. Κωστούλας και Δ. Κούτρας.

Στη δίκωπο άνευ ανδρών Κ23 χρυσό πήραν οι Π. Φαϊτάς και Λ. Παλαιοπάνος, ενώ χρυσό πήρε ο Π. Φαϊτάς και στο σκιφ ανδρών Κ23. Χρυσό πήρε ο ΝΟΙ και στην οκτάκωπο εφήβων με τους Κ. Καραγιάννη, Β. Κωστούλα, Δ. Κούτρα, Κλ. Ντάγκα, Χρ. Δημητρίου, Ν. Γκρέμο, Ι. Μουσελίμη, Στ. Δημητρίου και Αρ. Λάππα.

Τέλος, ασημένιο πήρε ο ΝΟΙ στο διπλό σκιφ γυναικών Κ23 με τις Αννέτα και Μαρία Κυρίδου.

Σχολιασμος