Στην ιστορική άνοδο της Εθνικής Τένις συμμετείχε ο Αλ. Σκορίλας

09.02.2023 Αναγνώστηκε 234 φορές #Τένις

Μέρος της ιστορικής στιγμής της ελληνικής ομάδας Τένις, αποτελεί ο Γιαννιώτης πρωταθλητής του τένις Αλέξανδρος Σκορίλας. Μαζί με τους Στέφανο Τσιτσιπά, Πέτρο Τσιτσιπά, Μιχάλη Περβολαράκη και Αριστοτέλη Θάνο, επικράτησαν της Εθνικής Ομάδας του Εκουαδόρ με 3-1 και ανέβασαν την Ελλάδα στην 1η κατηγορία του WORLD GROUP 1, δηλαδή στις 32 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Στην ιστορική άνοδο της Εθνικής Τένις συμμετείχε ο Αλ. Σκορίλας

Πρόκειται για την μεγαλύτερη διάκριση της Εθνικής Ομάδας Τένις όλων των εποχών, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, όπου και θα διεκδικήσει την είσοδό της στις 24 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας  με συμπαίκτη τον Πέτρο Τσιτσιπά, αγωνίστηκε μπροστά σε 14.000 θεατές απέναντι στους αθλητές του Εκουαδόρ Εσκομπάρ Νο 43 στην παγκόσμια κατάταξη και Χιντάλκο Νο 92 κόσμου. Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, οι Έλληνες αθλητές ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες 7-6 6-4, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ειδικά ο Αλ. Σκορίλας με τα εκπληκτικά του σερβίς και γενικά με την απόδοσή του, εντυπωσίασε το κοινό, βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην αναμέτρηση.

Είναι η πρώτη φορά που ακούστηκε το όνομα της πόλης μας σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση και το όνομα ενός αθλητή που όχι μόνο  γεννήθηκε, αλλά έμαθε τένις στην πόλη των Ιωαννίνων.

 

Σχολιασμος