Σαν να μην πέρασε μια μέρα… στο Ioannina Lake Run

18.09.2022 Αναγνώστηκε 265 φορές

Aπό εκεί που κόπηκε το νήμα το 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε φρένο στους δωρεάν αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα του Ioannina Lake Run, το ξανάπιασε φέτος η διοργάνωση, με τη δίψα μικρών και μεγάλων για συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… στο Ioannina Lake Run

Μεγάλη η συμμετοχή και στο Lake Run Kids Race, τον αγώνα για μαθητές των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος με τη χορηγική υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου. Συνολικά έτρεξαν 280 μαθητές και η συμμετοχή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχαν οι προβλέψεις για έντονη βροχόπτωση, που ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά απέτρεψαν πολλούς να κατέβουν στην πλατεία Μαβίλη. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης. Του αγώνα προηγήθηκε μια μικρή προθέρμανση με τη συνδρομή του προσωπικού του γυμναστηρίου Revolution Fit, με μια ομάδα του να φροντίζει και για την επίβλεψη των παιδιών.

Μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές, προφανώς λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων, ήταν η συμμετοχή στον Παραλίμνιο Δρόμο «Μαμά Καρότσι», με χορηγό τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Στην αφετηρία βρέθηκαν 33 μαμάδες και ένας μπαμπάς, που διήνυσαν την απόσταση του 1 χλμ. σπρώχνοντας τα καρότσια με τα μωρά τους και φορώντας ένα μπλουζάκι, που δημιούργησε ειδικά για τον αγώνα ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας Δημήτρης Παπάζογλου. Κάποιες μαμάδες, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, κάτι που φάνηκε στον τερματισμό. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του οποίου ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η πιο δυνατή στιγμή της ημέρας, ωστόσο, ήταν ο Παραλίμνιος Δρόμος 1.000 μ. ΑμεΑ, με τους θεατές να χειροκροτούν ακατάπαυστα τα 68 άτομα με διάφορες μορφές αναπηρίας και τους συνοδούς τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Η χαρά στα πρόσωπά τους την ώρα της συμμετοχής τους, τη στιγμή του τερματισμού και όταν κρεμούσαν στο λαιμό τους το αναμνηστικό μετάλλιο, αποτελούν το εχέγγυο ότι ο αγώνας αυτός θα βρίσκεται σε σταθερή βάση στο πρόγραμμα του Ioannina Lake Run, απ’ όπου έλειψε τα προηγούμενα δύο χρόνια, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, χορηγού του Παραλίμνιου Δρόμου 1.000 μ. ΑμεΑ, Ιωάννης Βουγιούκας.

Εκτός από τα μετάλλια σε όλους τους αγώνες και τα ξεχωριστά μπλουζάκια στους δρόμους ΑμεΑ και «Μαμά Καρότσι», στον τερματισμό περίμεναν τους συμμετέχοντες φυσικό μεταλλικό νερό και αναψυκτικά Βίκος, παγωτό από τη «Γιολδάσης Αρτοποιήματα» και μπανάνες Dole.

Σχολιασμος