Από την Κρήτη στην Ήπειρο με ποδήλατο!

30.04.2022 Αναγνώστηκε 326 φορές

Στα Γιάννινα θα τερματίσει αύριο, Κυριακή ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που ξεκίνησε την Τετάρτη από την Κρήτη και μέσα από τις μοναδικές διαδρομές που διασχίζει προβάλει τη χώρα μας παγκοσμίως!

Από την Κρήτη στην Ήπειρο με ποδήλατο!

Το 5ο και τελευταίο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας μπορεί να είναι το μικρότερο σε απόσταση (154,5 χλμ), αλλά ίσως αποδειχτεί το ταχύτερο, χάρη στην κλίση που παρουσιάζει το ανάγλυφο της διαδρομής που οδηγεί στην Λίμνη των Ιωαννίνων.
Η εκκίνηση θα γίνει αύριο και η διαδρομή έχει ως εξής: Καλαμπάκα (σπριντ ευθείας), γύρος Μετεώρων, Καλαμπάκα, αυχένα Κατάρας (σπριντ ανάβασης), Μέτσοβο, Τζουμέρκα, Μαζια (σπριντ ανάβασης), Ιωάννινα, Ακτή Μιαούλη (σπριντ ευθείας). Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού: 13.50- 14.20.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, ενόψει της 5ης και τελευταίας διαδρομής του «Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022», αύριο Κυριακή ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Πιο συγκεκριμένα:
• Απαγόρευση στάθμευσης επί της Ακτής Μιαούλη και εντός του Δημοτικού χώρου στάθμευσης (έναντι Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) στα Ιωάννινα από σήμερα, Σάββατο και ώρα 16:00 μέχρι το τέλος του αγώνα μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.
• Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά μήκος της αγωνιστικής διαδρομής, από τις 7 το πρωί της Κυριακής μέχρι τη λήξη του ποδηλατικού αγώνα.
Η διαδρομή εντός των ορίων του Νομού Ιωαννίνων έχει ως εξής: Εθνική Οδός, Όρια Νομών Τρικάλων / Ιωαννίνων (Κατάρα) - Μέτσοβο - Περιφερειακή Οδός Λίμνης Ιωαννίνων - Αμφιθέα - Ντραμπάντοβα - Μονή Ντουραχάνι - διακλάδωση Λογγάδων/Καστρίτσας - Εθνικής Αντιστάσεως - 3ης Σεπτεμβρίου – Αλ. Παπαναστασίου - Νικοπόλεως - Κενάν Μεσαρέ - Στρ. Βογιάνου - Λεωφ. Κάρολου Παπούλια έως Δημοτικό χώρο στάθμευσης (τερματισμός).
Οι παραπάνω ρυθμίσεις αποσκοπούν στην ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων κατά τη διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα.
Των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης και των διοργανωτών.

 

Σχολιασμος