Έλαμψαν τα γιαννιώτικα κουπιά σε διεθνή αγώνα Κωπηλασίας

11.04.2022 Αναγνώστηκε 150 φορές #Κωπηλασία

Τέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων δύο χρυσά και δύο χάλκινα και εξαιρετικά πλασαρίσματα στους μεγάλους τελικούς των αγωνισμάτων στα οποία έτρεξαν ήταν η «συγκομιδή» για τους επίλεκτους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στη διεθνή Ρεγκάτα Κωπηλασίας που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη λίμνη Πιεντιλούκο στην Ιταλία.

Έλαμψαν τα γιαννιώτικα κουπιά σε διεθνή αγώνα Κωπηλασίας
Μάλιστα, για ορισμένα από τα Γιαννιωτόπουλα αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση εκτός συνόρων της χώρας στην οποία έλαβαν μέρος, παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» με την ελληνική Εθνική Ομάδα. Γενικότερα, οι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. συνέβαλαν σημαντικά με τα πληρώματά τους στην πολύ καλή εμφάνιση του Εθνικού μας συγκροτήματος σε έναν αγώνα με τον οποίο ξεκινάει και επίσημα η φετινή αγωνιστική χρονιά σε διεθνές επίπεδο.
 
Όσον αφορά στα αποτελέσματα, δύο πρωτιές στο Σκιφ Νεανίδων και αντίστοιχα δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Κατερίνα Γκόγκου το διήμερο των αγώνων. Ο Θανάσης Παλαιοπάνος πήρε το χάλκινο στο διπλό Σκιφ Ανδρών με τον Αντ. Παπακωνσταντίνου την δεύτερη ημέρα, ενώ την πρώτη ημέρα ήταν τέταρτοι στο ίδιο αγώνισμα. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το Σάββατο και ο νεαρός Λεωνίδας Κοπίδης με τον Απόστολο Λυκομήτρο στο διπλό Σκιφ Εφήβων. Την δεύτερη ημέρα ήταν έκτος στο ίδιο αγώνισμα.
Στη Δίκωπο άνευ Ανδρών ο Παύλος Φαΐτας κατέλαβε την τέταρτη θέση παρέα με τον Ζήση Μπουκουβάλα στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, ενώ στη Δίκωπο άνευ Εφήβων οι νεαροί Βασίλης Κωστούλας – Δημήτρης Κούτρας πήραν μία πέμπτη και μία έκτη θέση μέσα στο διήμερο.
Τιμήθηκε ο Ντούσκος 
Στη διεθνή ρεγκάτα είχαμε και την επιστροφή στην ενεργό δράση του χρυσού ολυμπιονίκη του Τόκιο, Στέφανου Ντούσκου, ο οποίος μάλιστα τιμήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή για το χρυσό στην Ολυμπιάδα. Ο κωπηλάτης του ΠΝΟΙ χθες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στον τελικό του σκιφ ανδρών.
 
 

Σχολιασμος