Ανασκόπηση 2021: Χάλκινο μετάλλιο του Μπακοχρήστου στους Παραολυμπιακούς

31.12.2021 Αναγνώστηκε 121 φορές

Επιτυχίες για τον τοπικό αθλητισμό ήρθαν και από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον πρωταθλητή του ΑΚΜΩΝ ΑΜΕΑ Ιωαννίνων Δημήτρη Μπακοχρήστο. 

Ανασκόπηση 2021: Χάλκινο μετάλλιο του Μπακοχρήστου στους Παραολυμπιακούς
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών στην Άρση Βαρών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο αθλητής του Άκμονα ΑΜΕΑ Ιωαννίνων Δημήτρης Μπακοχρήστος. Ο Έλληνας πρωταθλητής με καταγωγή από το Μοναστηράκι της Βόνιτσας, κατάφερε να   κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χάλκινο μετάλλιο στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση μετά το Ρίο το 2016.

Ο Έλληνας αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην τρίτη θέση σηκώνοντας 165 κιλά. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Ντεκτιάρεφ (Καζακστάν) με 174 κιλά, ενώ δεύτερο ήταν ο Μπουρλόν (Γαλλία) με 165 κιλά. Ο αγώνας του Μπακοχρήστου ήταν άψογος, καθώς είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες (157κ., 163κ., και 165κ.).

Η τρίτη προσπάθεια ήταν αυτή που του χάρισε το μετάλλιο. Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής στάθηκε άτυχος, καθώς ο Μπουρλόν ήταν μερικά γραμμάρια πιο ελαφρύς (52.95, αντί 53.10), με αποτέλεσμα να φορέσει εκείνος το ασημένιο μετάλλιο.

Τον τίμησε ο Δήμος Ιωαννιτών

Τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, που επέστρεψε από τους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο με το χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών σε πάγκο τίμησε ο Δήμος Ιωαννιτών. Η υποδοχή του σπουδαίου πρωταθλητή έγινε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου παρουσία των περισσότερων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη τον Δημήτρη Μπακοχρήστο για την σπουδαία πορεία του στο αθλητικό γίγνεσθαι και του απένειμε το μετάλλιο της πόλης. Όπως είπε η εκδήλωση που έγινε από τον Δήμο αποτελεί μία πράξη τιμής και αναγνώρισης προς έναν σπουδαίο αθλητή και έναν σπουδαίο άνθρωπο. Σημείωσε ότι του φετινούς Ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς αγώνες θα τους θυμόμαστε για πάντα καθώς τα Γιάννενα υποδέχθηκαν τον χρυσό Στέφανο Ντούσκο και τον χάλκινο Δημήτρη Μπακοχρήστο.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος ευχαρίστησε τον Δήμο για την εκδήλωση που οργάνωσε όπως και όλους τους Γιαννιώτες που στηρίζουν την προσπάθειά του. «Η συμμετοχή σε αυτή την Ολυμπιάδα ήταν μεγάλη επιτυχία. Ένα ακόμη μετάλλιο μας δίνει μεγάλη χαρά. Μεγάλη δύναμη, αισιοδοξία και ενέργεια μας δίνει η στήριξη του κόσμου. Εύχομαι σε όλους χαρά, υγεία, αισιοδοξία και να ονειρεύεστε» ανέφερε ο χάλκινος πρωταθλητής. Ο προπονητής του Χρήστος Τριφύλλης ευχαρίστησε για την εκδήλωση υποδοχής καθώς αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει η δυνατότητα για συνέχιση αυτής της προσπάθειας.

Άλλη μία συμμετοχή της Λιάγκου

Την ένατη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας F33 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο  κατέλαβε η Ανθή Λιάγκου. Η Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια του Πύρρος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων με καλύτερη βολή στα 5,25 μέτρα κατετάγη ένατη. Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή της στους Παραολμπιακούς αγώνες μετά το Ρίο το 2016.

Σχολιασμος