Στα Γιάννινα το Κλειστό ξιφασκίας από το Ελληνικό

04.11.2021 Αναγνώστηκε 579 φορές

Το πρώην κλειστό ξιφασκίας, ένα βοηθητικό γήπεδο και μηχανολογικό εξοπλισμό θα παραλάβει τελικά η Περιφέρεια Ηπείρου από τις υπό αποσυναρμολόγηση Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Στα Γιάννινα το Κλειστό ξιφασκίας από το Ελληνικό
Καρτάλης
Γιάννης Καρτάλης

Η Περιφέρεια θα επωμιστεί το κόστος της αποσυναρμολόγησης που για λογαριασμό της εταιρίας LAMDA στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού ανέλαβε η κατασκευαστική εταιρία INTRAKAT και το οποίο θα καλυφθεί με ομόφωνη απόφαση από το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το κλειστό ξιφασκίας είναι έκτασης περίπου 10.5 στρεμμάτων, έχοντας διαστάσεις 150 μέτρα μήκος και 65 μέτρα πλάτος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η λύση της μεταφοράς των κλειστών γυμναστηρίων του Ελληνικού επιλέχτηκε ως η πλέον ρεαλιστική και άμεση καθώς δεν προχώρησε το ζήτημα της κατασκευής του δεύτερου κλειστού στο Βοτανικό Ιωαννίνων.
Όπως εξήγησε χθες ο Περιφερειάρχης, «μας είχε ζητηθεί το 2019 από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη η μελέτη του Κλειστού, την οποία παραδώσαμε μαζί με την πολεοδομική άδειας στις 17 Μαΐου 2019. Επειδή ήταν άδεια μελέτης - κατασκευής μας απάντησε ότι τα θέλει αναλυτικά και τα οποία βγήκαν τον Ιούλιο του 2019, με το κόστος να ανέρχεται σε 15 εκ. ευρώ, αλλά τότε ο κ. Βασιλειάδης είχε αποχωρήσει. Όλα αυτά ναυάγησαν και ξεκινήσαμε και πάλι από την αρχή».

 

 

Σχολιασμος