Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου το Ioannina Lake Run (video)

16.09.2021 Αναγνώστηκε 218 φορές

Για 15η χρονιά θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου το Ioannina Lake Run με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με σύνθημα «τρέχουμε για τον εμβολιασμό».

Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου το Ioannina Lake Run (video)
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Πάνω από 900 αθλητές θα δώσουν το παρών στις 3 διαδρομές που θα έχει η διοργάνωση γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα.

Σήμερα έγινε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου όπου μίλησαν ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Ηλίας Σπυριούνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΠΓΝΙ Κωνσταντίνος Κωστίας.

Ο Γενικός Διευθυντής τόνισε ότι το Ioannina Lake Run ότι η υγειονομικές συνθήκες έχουν βάλει ένα φρένο στην πορεία του θεσμού αλλά δεν τον διέκοψαν, ενώ ανέφερε ότι η στήριξη των δρομέων, των εθελοντών, τον φορέων, των χορηγών και της αγοράς είναι αυτή που κράτησε ζωντανό τον θεσμό μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Ο κ. Σπυριούνης έκανε αναφορά για τα 30 χρόνια που κλείνει φέτος ο σύλλογος Ποσειδών Ιωαννίνων, ενώ είπε ότι στη διοργάνωση θα συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές κυρίως στα 30 χιλιόμετρα. Τέλος ανέφερε ότι φέτος υπάρχει στο Ioannina Lake Run και η καμπάνια της «τρέξε για το εμβόλιο» που έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς μιας και ανταποκρίθηκαν όπως είπε με χαρά στην πρόσκληση της Συνεδριακής Α.Ε. και του πνευμονολογικού συνεδρίου που διοργανώνεται από την πνευμονολογική κλινική του ΠΓΝΙ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ είπε ότι η διοργάνωση είναι ένας καθιερωμένος θεσμός όχι μόνο για τα Γιάννινα αλλά και για τα εξωτερικό. Συνεχάρη τους διοργανωτές του Ioannina Lake Run και τόνισε ότι ο Δήμος είναι πάντα αρωγός υποστηρίζοντας αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Επεσήμανε και αυτός από την πλευρά του την αξία που έχει η συνεργασία του Ioannina Lake Run και της Συνεδριακής Α.Ε. για τους εμβολιασμούς όπου όπως είπε αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να βγει από την διοργάνωση ότι ο μόνος δρόμος να πάρουμε πίσω τις ζωές μας είναι ο εμβολιασμός και να πείσουμε τους συνανθρώπους μας το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης έδωσε και αυτός τα συγχαρητήρια του στους διοργανωτές που παρά τις αντιξοότητες διοργανώνεται και φέτος στα Γιάννενα όπου κάθε χρόνο ανεβαίνει και επίπεδο με συμμετοχές και από το εξωτερικό. Ο κ. Γοργόλης είπε ότι θα πρέπει οι Ηπειρώτες να στηρίξουν το Ioannina Lake Run να το παρακολουθήσουν και να είναι δίπλα στους αθλητές και τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να έρχονται πιο πολλές στην περιοχή της Ηπείρου.

Τέλος τον λόγο πήρε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΠΓΝΙ Κωνσταντίνος Κωστίκας ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τους διοργανωτές του Ioannina Lake Run και τη Συνεδριακή που θα τρέξουν μαζί για την καμπάνια «τρέχουμε για τον εμβολιασμό» που όπως είπε είναι η πιο ουσιαστική πράξη του τελευταίο 9μηνο. Στη συνέχεια ο κ.Κωστίκας έκανε αναφορά για το συνέδριο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα Γιάννενα και όπως είπε υπάρχουν τρεις ακόμη λόγοι για να εμβολιαστεί ο κόσμος και αυτοί είναι για τα μικρά παιδιά που υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν ακόμα και τα οποία λιγότερο, αλλά κινδυνεύουν από τον ιό, για τους ανοσοκατεσταλμένους και τέλος όπως είπε ως επαγγελματίες που παρέχουμε υπηρεσίες που απαιτούν επαφή ανθρώπου με άνθρωπο. Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Lake Run.

Σχολιασμος