Υπερήφανοι για τον γιο τους ο Βασίλης και η Μαρία Ντούσκου (video)

30.07.2021 Αναγνώστηκε 1272 φορές

Μεγάλη μέρα η σημερινή για τα Γιάννινα και την κωπηλασία μιας και τα ξημερώματα ο Γιαννιώτης Στέφανος Ντούσκος έφερε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ελλάδα τερματίζοντας πρώτος στην κούρσα του μονού Σκιφ κάνοντας παράλληλα και Ολυμπιακό ρεκόρ.

Υπερήφανοι για τον γιο τους ο Βασίλης και η Μαρία Ντούσκου (video)
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Δηλώσεις για αυτή την επιτυχία έκαναν στον χώρο του Ναυτικού Ομίλου οι γονείς του Βασίλης και Μαρία Ντούσκου και η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μάρθα Παλαιοπάνου.

Υπερήφανοι και συγκινημένοι ήταν οι γονείς του Στέφανου Ντούσκου με τη μητέρα του να μιλάει για τις θυσίες που έκανε ο γιος της για να φτάσει στην κορυφή αλλά και .την απουσία του Κράτους σε όλη την προσπάθεια.

«Ούτε και ο ίδιος δεν το έχει πιστέψει και μου έλεγε και εμένα να μην αγχώνομαι και ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί, ήταν αποφασισμένος και το ήθελε πάρα πολύ».

Αναφέρθηκε στην υποστήριξη της οικογένειας προς τον Στέφανο τονίζοντας ότι «ο πρωταθλητισμός είναι σκληρός και υπάρχουν στιγμές που λυγίζεις, κουράζεσαι, είσαι κλεισμένος σε ένα χώρο για προπονήσεις και για αυτό τα περισσότερα παιδιά έχουν φύγει. Σε αυτές τις στιγμές οι γονείς πρέπει να είναι πάντα δίπλα στα παιδιά να μιλάνε να τους δίνουν κουράγιο για να μπορούν να συνεχίσουν. Ήμασταν δίπλα του στις δύσκολες στιγμές, έχει κλάψει και συνέχισε και έφτασε εκεί που έφτασε».

Η μητέρα του έκανε λόγο για το πώς ασχολήθηκε ο Στέφανος με την κωπηλασία λέγοντας ότι «μόλις έφυγε από τον στίβο τον πλησίασε ο κ. Βαρδάκας και του είπε να ασχοληθεί με την κωπηλασία. Ο Στέφανος εκείνη την περίοδο δεν έκανε τίποτα και μόλις ήρθε στον όμιλο και είδε τις βάρκες και την λίμνη και πως γίνεται η προπόνηση του άρεσε και το αγάπησε αμέσως. Όσο δύσκολο και αν ήταν του άρεσε για αυτό το λόγο».

Την απογοήτευση της εξέφρασε η Μαρία Ντούσκου από τη μη βοήθεια της Πολιτείας «Δεν είχε καθόλου βοήθεια το παιδί από το Κράτος. Με δικά του και δικά μας χρήματα και κάποια από το Ίδρυμα Λεβέντη που έδιναν κάποιες υποτροφίες σε παιδιά που ήταν πρώτα. Έτσι το παλέψαμε και αφού ήταν το όνειρο του Στέφανου δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς και τον στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Από την πλευρά του ο πατέρας του Στέφανου Ντούσκου μίλησε για δικαίωση του γιου του σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τόνισε ότι με αυτή την επιτυχία έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη και θα ακολουθήσει την κωπηλασία.

Σε δηλώσεις της με αφορμή το χρυσό στο Σκιφ Ανδρών η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου τόνισε τα ακόλουθα: «Είναι μεγάλη η σημερινή ημέρα. Ο Στέφανος Ντούσκος πέτυχε έναν άθλο, κάτι που κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα ξαναζήσουμε όλοι μας. Είναι ένα παιδί με ήθος και αξιοπρέπεια, αγωνιστής που ό,τι βάζει στόχο το πετυχαίνει, κουράστηκε να φτάσει μέχρι εδώ και του αξίζει η μεγάλη αυτή επιτυχία. Τα εύσημα όμως πρέπει να αποδοθούν και στους γονείς και την οικογένειά του που τον στήριξαν με συνέπεια και αυταπάρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια, σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του για την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Δεν πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο Στέφανος ήταν έκτος Ολυμπιονίκης και το 2016 στο Ρίο με την ελαφριά Τετράκωπο των Ανδρών. Αυτό που ήρθε τώρα είναι το επιστέγασμα προσπάθειας πολλών ετών».

Η κ. Παλαιοπάνου σημείωσε πως ο Ν.Ο.Ι. από την ίδρυσή του το 1954 κάνει αυτό που έκανε και με τον Στέφανο. Παίρνει παιδιά και τα μετατρέπει σε πρωταθλητές της Κωπηλασίας στηρίζοντας πάντα όσους συμμετέχουν στην Ελληνική Εθνική Ομάδα. Υπενθύμισε δε ότι του Στέφ. Ντούσκου προηγήθηκαν ως Ολυμπιονίκες τέσσερις ακόμα αθλητές του Ομίλου, η Τόνια Σβάιερ, ο Παναγιώτης Μηλιώτης, ο Γιώργος Τζιάλλας και ο Γιάννης Τσίλης.

Σχολιασμος