Προκρίθηκε στον τελικό ως πρώτος ο Στέφανος Ντούσκος

29.07.2021 Αναγνώστηκε 322 φορές

Με τρομερή εμφάνιση ο Στέφανος Ντούσκος τερμάτισε πρώτος στην 2η ημιτελική σειρά του μονού σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και πέρασε στον αυριανό τελικό διεκδικώντας ένα μετάλλιο.

Προκρίθηκε στον τελικό ως πρώτος ο Στέφανος Ντούσκος

Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης έκανε εξαιρετική εμφάνιση, τέθηκε από νωρίς επικεφαλής της κούρσας και παρέμεινε πρώτος μέχρι τον τερματισμό, φέρνοντας χρόνο 6:41.61. Ο Ντούσκος έφερε τον καλύτερο χρόνο και από τις δύο ημιτελικές σειρές, γεγονός που τον καθιστά φαβορί για μία θέση στο βάθρο. Κι αυτό γιατί ο πρώτος της 1ης ημιτελικής σειράς, Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία έφερε χειρότερο χρόνο από τον Έλληνα σκιφίστα και συγκεκριμένα 6:42.92.

Ο Στέφανος Ντούσκος μετά την πρόκριση του στον τελικό δήλωσε τα εξής;

"Έκανα από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου. Έτσι ήταν σχεδιασμένο έτσι βγήκε Το πρώτο μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα το ήθελα πάρα πολύ. Τώρα θέλω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και θα το παλέψω. Ευχαριστώ όλους όσους ήταν δίπλα μου την οικογένεια μου , την εθνική ομάδα Τον έφορο εθνικών ομάδων Βασίλη Πολύμερο τον προπονητή μου Τζιανι Ποστιλιονε που με βοήθησε και με έφτασε εδώ που με έφτασε την Ομοσπονδία τον σύλλογο μου τον ΝΟ Ιωαννίνων που δε θα είχα ξεκινήσει αν δεν ήταν αυτός τον γιατρό και τον χορηγό μου"/

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίζεται στον τελικό του απλού σκιφ αύριο τα ξημερώματα (30/7) στις 3:45 π.μ. Ο Ντούσκος θα αντιμετωπίσει στον τελικό του απλού σκιφ τον δεύτερο Δανό Σβέρι Νίλσεν (6:44.00) και τον τρίτο Ρώσο Αλεξάντερ Βιαζόφκιν (6:44.56) από την ημιτελική σειρά του, καθώς και τους τρεις πρώτους της 1ης ημιτελικής σειράς, δηλαδή τους Κγιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία), Νταμίρ Μαρτίν (Κροατία) και Μιντάουγκας Γκρισκόνις (Λιθουανία).

Σχολιασμος