Στο Ζαγόρι θα χτυπήσει η «καρδιά» του ορεινού τρεξίματος το Σαβ/κο

21.07.2021 Αναγνώστηκε 299 φορές

Η «καρδιά» του ορεινού τρεξίματος χτυπάει και πάλι στον «τόπο πίσω από το βουνό».
Οι προετοιμασίες των αθλητών και των διοργανωτών σιγά, σιγά ολοκληρώνονται για τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος, το Zagori Mountain Running.

 

Στο Ζαγόρι θα χτυπήσει η «καρδιά» του ορεινού τρεξίματος το Σαβ/κο

Ο 10ος επετειακός αγώνας πλησιάζει και το Ζαγόρι, με το σπάνιο φυσικό κάλλος του, αναμένεται να συγκεντρώσει και πάλι με απόλυτη ασφάλεια, στις 23-25 Ιουλίου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους από αύριο, Πέμπτη στο κατάστημα της Fifth Element (Δαγκλή 2 & Παπάζογλου στα Ιωάννινα), μεταξύ 18:00 και 21:00 ή εναλλακτικά μεθαύριο, Παρασκευή (12:00 έως 22:00) και το Σάββατο 24 Ιουλίου (10:00 έως 20:00) στο Γυμνάσιο Τσεπελόβου.
Την Παρασκευή στις 19:00 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη τεχνική ενημέρωση των αθλητών στον χώρο του Γυμνασίου Τσεπελόβου και στις 20:00 θα ακολουθήσει Pasta Party για τους αθλητές των 80χλμ & 44χλμ με την υποστήριξη των ζυμαρικών Melissa και της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.
Το πρόγραμμα
Η αγωνιστική δράση ξεκινάει το Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 04:30 το πρωί, στο Τσεπέλοβο, με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος TeRA 80km. Το ανάπτυγμα του οποίου εκτείνεται σε 80 χιλιόμετρα και η θετική του υψομετρική διαφορά υπερβαίνει τα 5.100 μέτρα. Ο αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 20 ώρες από την έναρξή του και διαθέτει 4 ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού.
Αμέσως μετά, στις 06:00 το πρωί, παίρνει σειρά ο Marathon 44+. Μια χορταστική διαδρομή 44km, κυκλική, με 2.600m θετικής υψομετρικής, που προκαλεί τον κάθε αθλητή να ανεβάσει τους προσωπικούς του στόχους και να δει το ορεινό τρέξιμο από άλλη οπτική γωνία.
Με τη δροσιά και ενυδάτωση που προσφέρει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, το Σάββατο το απόγευμα στις 18:00 θα διεξαχθεί ο αγαπημένος αγώνας τρεξίματος των παιδιών ΖΑΓΟΡΑΚΙ, απόστασης 1 χλμ. Τα παιδιά αναμένεται να διασκεδάσουν, να τρέξουν στη φύση και να γνωρίσουν τις αξίες του αθλητισμού. Με το τέλος του αγώνα, θα γίνει κλήρωση και θα δοθούν δώρα από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και της εξοικείωσής με την ανακύκλωση.
Την Κυριακή 25 Ιουλίου, οι αθλητές θα γνωρίσουν από κοντά τις δύο ολοκαίνουριες διαδρομές των Half Marathon 21km και Entry Race 10km. Στις 07:45 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση στον ανανεωμένο αγώνα Half Marathon 21km ενώ στις 09:10 τη σκυτάλη εκκίνησης παίρνει ο ανταγωνιστικός Entry Race 10km. Όλες οι διαδρομές έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Τσεπέλοβο.
Αυστηρά μέτρα
Όλοι οι συμμετέχοντες για να μπορέσουν να εισέλθουν στον χώρο της διοργάνωσης θα πρέπει να προσκομίσουν το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid–19. Εναλλακτικά, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν κάνει rapid test ή μοριακό PCR test κατά του Covid–19 εντός 48 ωρών πριν την έναρξη του αγώνα τους και να προσκομίσουν βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος. Εξαιρούνται όσοι προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 2 έως και 9 μήνες μετά τη νόσηση. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαδοχικές ημέρες αγώνων για κάποιον συμμετέχοντα, συστήνεται να κάνουν 1 τεστ πριν τον πρώτο αγώνα.
Ενίσχυση της «Φλόγας»
Με το οικολογικό μήνυμα «Respect the Mountains» η διοργάνωση συνεισφέρει και συμβάλλει για ακόμα μία φορά εμπράκτως στο κοινωνικό σύνολο. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο Zagori Mountain Running μπορούν να προμηθευτούν το συλλεκτικό/επετειακό βραχιολάκι και να συμβάλλουν στο κοινωνικό σύνολο, καθώς όλα τα έσοδα από την πώλησή του θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Ιωαννίνων.
Ο Δήμος Ζαγορίου
Έτοιμος δηλώνει και ο Δήμος Ζαγορίου να φιλοξενήσει στο Τσεπέλοβο τον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.
Οι λάτρεις του αθλητικού αυτού γεγονότος θα απολαύσουν τον Εθνικό Δρυμό Βίκου- Αώου, την Τύμφη, τα παραδοσιακά πετρόκτιστα χωριά και το δίκτυο μονοπατιών που έχει διαμορφωθεί για τους αγώνες.
Ο Δήμος ως συνδιοργανωτής του επετειακού ZMR21 εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, ενώ ταυτόχρονα καλεί να τηρηθούν οι οδηγίες της πολιτικής προστασίας και το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης .

Σχολιασμος