Με επιτυχία διεξήχθη το 5ο INTERNATIONAL TIGER BOXING CUP (video+photos)

17.07.2021 Αναγνώστηκε 1101 φορές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου στα Ιωάννινα το 5ο INTERNATIONAL TIGER BOXING CUP υπό τη αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Με επιτυχία διεξήχθη το 5ο INTERNATIONAL TIGER BOXING CUP (video+photos)
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Διοργανωτής ήταν ο Γυμναστικός αθλητικός σύλλογος TIGER BOXING CLUB και συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Συμμετείχαν αθλητές από πέντε χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Αλβανία) και φυσικά από όλη την Ελλάδα.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ενώ τον Δήμο Ιωαννιτών ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Τσόλης.

Ο κόσμος την Παρασκευή 16 Ιουλίου στην Πλατεία Μαβίλη παρακολούθησε δυνατούς αγώνες με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να αποζημιώνουν σε θέαμα τους παρευρισκόμενους.

Δηλώσεις έκαναν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαργιώλης και ο διοργανωτής των αγώνων Μάκης Στάθης.

Χάρης Μαργιώλης: «Θέλουμε να ξαναφέρουμε την Πυγμαχία στην επιφάνεια»

Ο νέος πρόεδρος τα Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαργιώλης που τυχαίνει να έχει καταγωγή από τα Γιάννενα μίλησε στην κάμερα του PASsports.gr λέγοντας πως η Ομοσπονδία είναι στο πλευρό τέτοιων προσπαθειών , ενώ επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας παρέλαβε ένα χάος ωστόσο όπως είπε σιγά-σιγά θα ξαναφέρουν την Πυγμαχία στην επιφάνεια.

Αναλυτικά:

«Καλησπέρα σας. Είμαι ο πρόεδρος της Ελληνικής Πυγμαχίας και Γιαννιώτης στην καταγωγή. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Μάκη που την κάνει τα τελευταία χρόνια, είναι παρά πολύ καλή προσπάθεια, είναι πρωτοπόρος και ελπίζουμε αυτό να γίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θα είμαστε δίπλα και ευχόμαστε ακόμη περισσότερου αγώνες».

Για τα προβλήματα της Πυγμαχίας: «Η Πυγμαχία τα τελευταία χρόνια ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Έχει καταχρεωθεί και σαν νέα διοίκηση βρήκαμε ένα χάος και προσπαθούμε βήμα-βήμα να την ξαναφέρουμε στην επιφάνεια».

Για το αν ο κόσμος αγκαλιάζει το άθλημα: «Οι Έλληνες αγαπάνε την Πυγμαχία γιατί ήταν αρχαίο ελληνικό άθλημα και την αγαπάνε. Απλώς απείχε η ελληνική ομοσπονδία τόσα χρόνια. Εμείς θα είμαστε δίπλα, θα τους φέρουμε κοντά, θα τους φροντίσουμε, θα τους υποστηρίξουμε αι ελπίζουμε τα επόμενα δύο χρόνια ότι η ομοσπονδία πυγμαχίας θα είναι από τις πρώτες ομοσπονδίες».

Μάκης Στάθης: «Πρέπει τα παιδιά να έχουν όνειρα»

Η ψυχή της Πυγμαχίας στα Γιάννενα έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλος από τον Μάκη Στάθη.

Μιλώντας στην κάμερα του PASsports.gr τόνισε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο άθλημα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ήρθε η ώρα ένα παιδί από τα Γιάννενα πρέπει να φτάσει στην κορυφή. Ο κ.Στάθης είπε ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν όνειρα και οι προπονητές πρέπει να είναι κοντά τους και να τα στηρίζουν για να τα κάνουν πραγματικότητα.

Αναλυτικά:

«Μετά από δύο χρόνια με την πανδημία έπρεπε να ξανακάνουμε κάτι. Μας στήριξαν οι τοπικοί επιχειρηματίες και η Ομοσπονδία μας, καλέσαμε πέντε χώρες από το εξωτερικό ωστόσο λόγω της πανδημίας κάποιες χώρες όπως η Αγγλία και η Ιρλανδία με τις οποίες έχουμε πολύ καλές σχέσεις δεν μπόρεσαν να έρθουν. Παρόλα αυτά με Ισπανία, Ιταλία Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία κάνουμε μια μεγάλη διοργάνωση η μεγαλύτερη που γίνεται σε όλη την Ελλάδα και είναι σημαντικό που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι Γιαννιώτης και στηρίζει εμάς και τον τόπο του και τα Γιάννενα πραγματικά κυριαρχούν στον χώρο της Πυγμαχίας και πρέπει να κάνουμε και άλλες αγωνιστικές δράσεις ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε και πρωταθλήματα στην πόλη μας και να δείξουμε ότι έχουμε προοπτική. Τα παιδιά θα στελεχώσουν Εθνικές ομάδες, θα βγάλουμε παγκόσμιους πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης και στόχος μας είναι η Ολυμπιάδα. Ένα παιδί από τα Γιάννενα πρέπει να φτάσει στην κορυφή».

Για το πώς βλέπει την ανταπόκριση του κόσμου στο άθλημα: «Αυτή τη στιγμή περνάμε δύσκολα ωστόσο υπάρχει προοπτική, υπάρχει φως στο τούνελ. Εμείς θα είμαστε δίπλα στα νέα παιδιά, τα στηρίζουμε, δίνουμε όνειρα στα νέα παιδιά και πρέπει να συνεχίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας, πρέπει να δίνουμε κίνητρο εμείς οι προπονητές και κυρίως πρέπει να είμαστε παιδαγωγοί πρέπει να μάθουμε να στηρίζουμε, να φτιάχνουμε χαρακτήρες, να πλάθουμε προσωπικότητες με ήθος και προοπτική, Πρέπει τα παιδιά να έχουν όνειρα και εμείς θα ανοίξουμε τα φτερά τους».

Φωτορεπορταζ

Σχολιασμος