Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ITF IOANNINA CUP

12.07.2021 Αναγνώστηκε 173 φορές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ITF Ioannina CUP που διοργανώθηκε στα Γιάννενα από τις 4-11 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων στο πάρκο Πυρσινέλλα.

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ITF IOANNINA CUP

Μεγάλοι νικητές αναδείχτηκαν η Δήμητρα Παύλου και ο Αδαμάντιος Σταύρακας που αγωνίστηκαν απέναντι στην Αθηνά Πίττα και τον Θοδωρή Μητσάκο αντίστοιχα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων που προσέφεραν δυνατό θέαμα στους δεκάδες θεατές, ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές.

Την απονομή στα κορίτσια έκανε ο δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ.

Ο κ. Ελισάφ έδωσε συγχαρητήρια τόσο στους νικητές των αγώνων και σε όσους έλαβαν μέρος στο ITF Ioannina CUP.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην σημασία των αθλητικών διοργανώσεων που πέραν της ανάδειξης του αθλήματος συμβάλλουν καθοριστικά στην προβολή της περιοχής μας. «Θέλουμε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις» ανέφερε.

Η μεγάλη νικήτρια του ITF Ioannina CUP Δήμητρα Παύλου αγωνίστηκε δυνατά παρά τον τραυματισμό της και κατόρθωσε μετά το ITF της Κέρκυρας να κερδίσει το έπαθλο και στα Γιάννενα. «Είμαι πολύ χαρούμενη για τα αποτελέσματα που έχω καταφέρει» είπε, ενώ ερωτηθείσα για τα σχέδιά της ανέφερε ότι θέλει να φτάσει στην κορυφή ακολουθώντας τα πατήματα της Μαρίας Σάκκαρη, με την οποία είναι ξαδέρφες.

Η Διευθύντρια αγώνων του ITF Ioannina CUP κα. Χρύσα Στεφοπούλου αφού συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες ευχαρίστησε δημόσια όσους βοήθησαν στην διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων : «Είμαστε χαρούμενοι γιατί κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να διοργανώσουμε τους αγώνες. Είχαμε αθλητές απ’ όλο τον κόσμο που ήρθαν στα Γιάννενα και αγωνίστηκαν προσφέροντας δυνατό θέαμα στους δεκάδες θεατές που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες ήρθαν να τους παρακολουθήσουν». Τέλος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, τους χορηγούς, αλλά και την 6η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ που βοήθησαν ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες με ασφάλεια σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 Στα Γιάννενα βρέθηκε για τους τελικούς του ITF IOANNINA CUP ο ισχυρός άνδρας του τένις και πρόεδρος της Ολυμπιακής προετοιμασίας Σπύρος Ζαννιάς.

Όπως είπε, η διοργάνωση του ITF IOANNINA CUP ήταν άψογη: «Όλοι οι μεγάλοι αθλητές έχουν περάσει από τέτοιες διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτούς ο Τιτσιπάς, η Σάκκαρη, η Λάκη και πολλοί άλλοι οι οποίοι σήμερα διαγράφουν μεγάλη πορεία στο τένις» δίνοντας τα εύσημα στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΙ για την επιτυχημένη διοργάνωση κάτω από δύσκολες συνθήκες.

 Ο κ. Ζαννιάς αναφέρθηκε στην ολυμπιακή ομάδα που αναχωρεί για το Τόκιο, όπου θα διεξαχθούν, χωρίς θεατές, οι Ολυμπιακοί αγώνες. Φέτος, οι προσδοκίες για μετάλλια είναι πολλές, καθώς πολλοί αθλητές πηγαίνουν με αξιώσεις.

Το τένις θα εκπροσωπηθεί μετά από πολλά χρόνια από τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη «το ελληνικό τένις γνωρίζει μεγάλες στιγμές» τόνισε, ενώ παράλληλα στάθηκε σε πολλούς έλληνες αθλητές που ετοιμάζονται για να μπουν δυνατά στην διεκδίκηση ολυμπιακών μεταλλίων.

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Ήδη, κάποιοι αθλητές ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για το Πεκίνο και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί και οι αγώνες θα διεξαχθούν με αυστηρά πρωτόκολλα και χωρίς θεατές. Θα τα καταφέρουμε».

Σχολιασμος