Στην Α2 Χάντμπολ ο Α.Ο Ιωαννίνων

24.06.2020 Αναγνώστηκε 408 φορές

Στην Α2 Χάντμπολ των Ανδρών θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων, κατηγορία στην οποία επιστρέφει μετά από τρία χρόνια.

Στην Α2 Χάντμπολ ο Α.Ο Ιωαννίνων

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής είχε βρει την ομάδα του Γιάννη Καραμπίνα πρώτη και αήττητη στον όμιλό της. 

Αξίζει να σημειωθεί πώς και τα δυο προηγούμενα χρόνια η γιαννιώτικη ομάδα είχε κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα στον όμιλό της στην Β' Κατηγορία, αλλά δεν κατάφερε να κατέβει στην παραπάνω κατηγορία.

Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά και στην ομάδα ετοιμάζονται για τη νέα χρονιά στην Α2, βασιζόμενοι στους νεαρούς παίκτες αλλά και σε έμπειρους.

Η Ο.Χ.Ε προχώρησε σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών και στον καταρτισμό των ομίλων στην νέα Α2.

Συγκεκριμένα, ανεβαίνουν  από την Β’ Εθνική 2019-2020 8 ομάδες, οι 2 πρώτες από κάθε υπo- όμιλο του Νότου και κάθε υπο-όμιλο του Βορρά)

Οι 2 όμιλοι θα χωριστούν σε δύο υπο- ομίλους, ειδικά για την στελέχωση του Νότου θα χρειαστεί κλήρωση.

1ος όμιλος (12 ομάδες):

Πανελλήνιος, Ποσειδώνας Λουτρακίου, ΟΦΝ Ιωνίας, Ακαδημία Πάτρας, Αθηναϊκός, Πανιώνιος, Ηλυσιακός, Πολυνίκης Ναυπλίου, Δόξα Βύρωνα, Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων, ΓΣ Παπασιδέρης, ΕΣΝ Βριλησσίων

Α’ Υποόμιλος (6 ομάδες): Ακαδημία Πάτρας, Πολυνίκης Ναυπλίου, Ποσειδών Λουτρακίου, Αθήνα 1, Αθήνα 2, Αθήνα 3

Β’ Υποόμιλος (6 όμιλος): Αθήνα 4, Αθήνα 5, Αθήνα 6, Αθήνα 7, Αθήνα 8, Αθήνα 9.

2ος όμιλος (11 ομάδες)

Φοίβος Eurolamp, Αρχέλαος Κατερίνης, Αλέξανδρος Αξιούπολης, ΓΑΣ Κιλκίς, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Ελπίδες Αμυνταίου, ΑΟ Ιωαννίνων, Ασπίδα Ξάνθης, ΑΟ Κοζάνης, ΑΟ Προσοτσάνης Δράμας, ΧΑΝΘ.

Α’ Υποόμιλος (6 ομάδες): Αρχέλαος Κατερίνης, Ελπίδες Αμυνταίου, ΑΟ Ιωαννίνων, ΑΟ Κοζάνης, ΓΑΣ Κιλκίς, ΧΑΝΘ

Β’ Υποόμιλος (5 ομάδες): Φοίβος Eurolamp, Αλέξανδρος Αξιούπολης, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Ασπίδα Ξάνθης, Προσοτσάνη Δράμας.


Σύστημα

Α’ φάση : Ένας προς όλους σε 2 γύρους στον κάθε όμιλο (10 αγωνιστικές).


Β’ φάση : Οι 3 πρώτοι από κάθε όμιλο δημιουργούν έναν ενιαίο. Το ίδιο και οι 3 τελευταίοι και αγωνίζονται με την ίδια λογική συστήματος της ΗΡ. Από την 6αδα των πλέι οφ για θέσεις 1-6 η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προβιβάζεται στην ΗΡ. Από την 6αδα των πλέι άουτ για θέσεις 7-12 οι 2 τελευταίες υποβιβάζονται. Στον Βορρά τον όμιλο των πλέι άουτ στελεχώνουν οι 3 τελευταίες του Α’ υποομίλου με τις 2 τελευταίες του Β’ υποομίλου και οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται.

Σχολιασμος