Εξοντωτική ποινή σε ΑΟΙ και Ζαμπαλά

02.12.2016 Αναγνώστηκε 1224 φορές

Βαρύτατη και παράλογη ποινή επιβλήθηκε στον ΑΟ Ιωαννίνων για αντικανονική συμμετοχή του αθλητή Σπύρου Ζαμπαλά στο παιχνίδι με το Κιλκίς. Με απόφαση της αθλητικού δικαστή ο ΑΟΙ μηδενίστηκε για το ματς με το Κιλκίς, το οποίο είχε κερδίσει με 25-24, του αφαιρέθηκε ένας ακόμη βαθμός από τη συνολική βαθμολογία, ενώ ο Ζαμπαλάς τιμωρήθηκε με 10 αγωνιστικές, δηλαδή χάνει ολόκληρη τη σεζόν.

Το απίστευτο κι όμως ελληνικό της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Ζαμπαλάς όντως κουβαλούσε τιμωρία από την περασμένη σεζόν, ωστόσο στον ορισμό του αγώνα με το Κιλκίς πουθενά δεν αναφέρονταν ως τιμωρημένος, ενώ οι υπεύθυνοι του ΑΟΙ ρώτησαν τους διαιτητές και πήραν κανονικά την έγκριση να αγωνιστεί ο παίκτης. Το ακόμα πιο τραγελαφικό είναι ότι η ένσταση του ΓΑΣ Κιλκίς κατατέθηκε 2 ημέρες μετά το παιχνίδι, ενώ είναι υποχρεωτικό να γίνει πριν κλείσει το φύλλο αγώνος και υπογράψουν οι δύο ομάδες για τα όσα αναφέρονται σε αυτό.

Ο ΑΟΙ θα καταθέσει έφεση, η οποία θα συζητηθεί στο ΑΣΕΑΔ και ελπίζει ότι θα δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό καθώς αν σε κάποιον ανήκει η ευθύνη αντικανονικής συμμετοχής του αθλητή είναι στους διαιτητές του συγκεκριμένου αγώνα και όχι στη γιαννιώτικη ομάδα.

Το τραγικό της όλης ιστορίας είναι η ποινή των 10 αγωνιστικών που επιβλήθηκαν στον Ζαμπαλά, ενώ αθλητές που έχουν φτάσει μέχρι και σε βιοπραγία εναντίον διαιτητών έχουν τιμωρηθεί με 5 αγωνιστικές και λιγότερες.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Με απόφαση της Αθλητικής Δικαστή επεβλήθησαν οι παρακάτω ποινές:

α) Στο αθλητικό σωματείο «A.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή του μηδενισμού στο συγκεκριμένο αγώνα που διεξαγόταν στις 15-10-2016 στο γήπεδο ΕΑΝΚΙ στα Ιωάννινα και την αφαίρεση ενός (1) βαθμού από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει.

β) Στον αθλητή του Σωματείου, «A.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» Σπυρίδων ΖΑΜΠΑΛΑ, επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή του αποκλεισμού της συμμετοχής του από αγώνες χειροσφαίρισης για δέκα (10) αγωνιστικές ημέρες από το πρωτάθλημα και το κύπελλο χειροσφαίρισης.

Σχολιασμος