Παθιασμένη νίκη με δραματικό φινάλε, ΑΟΙ-Ζαφειράκης Νάουσας 29-28 (video)

21.02.2016 Αναγνώστηκε 1637 φορές

Νίκη ψυχής και πάθους πήρε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΑΟΙ που επικράτησε με 29-28 του Ζαφειράκη Νάουσας σε ένα συγκλονιστικο παιχνίδι με δραματικό φινάλε που ήταν εντελώς ακατάλληλο για καρδιακούς καθώς σε όλη του τη διάρκεια η διαφορά ήταν στο γκολ ανάμεσα σε δυο ομάδες που κυνήγησαν μέχρι τέλους τη νίκη. Οι Γιαννιώτες έκανα ένα ακόμα σημαντικό βήμα μετά τη νίκη επί της Ασπίδας Ξάνθης, αλλά οι Ξανθιώτες νίκησαν κι αυτοί με τον Δία Πολίχνης και πλέον ο ΑΟΙ κυνηγάει νίκη ή ισοπαλία στο εκτός έδρας ματς με την Πολίχνη για να μείνουν στην κατηγορία.

Το κατάμεστο κλειστό της Λιμνοπούλος αποδείχτηκε μικρό για να χωρέσει τους εκατοντάδες φίλους του ΑΟΙ που το γέμισαν ασφυκτικά, σε ένα ματς που η αλήθεια είναι ότι θα μείνει για καιρό χαραγμένο στην μνήμα όσων αγωνίστηκαν αλλά και όσων το παρακολούθησαν. Το ματς ήταν ντέρμπι από  το ξεκίνημα με τους Ναουσαίους να προηγούνται με 1-2 στο 5', αλλά τον ΑΟΙ να παίρνει το προβάδισμα με 4-3 στο 10'.

Οι παίκτες του Κώστα Χαρίση προηγήθηκαν 8-6 στο 17' και 9-7 στο 20', αλλά ο Ζαφειράκης ισοφάρισε άμεσα σε 9-9. Στο 25' ο ΑΟΙ προηγούνταν με 12-11 όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Ζαφειράκης πήρε το προβάδισμα για το 13-15 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους Ναουσαίους να προηγούνται με 18-21 στο 40', αλλά ο ΑΟΙ ισοφάρισε άμεσ σε 22-22 στο 45'. Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού το ματς έγινε απίστευτα συγκλονιστικό με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ. Ο ΑΟΙ προηγήθηκε 27-26 στο 55' χάρη σε γκολ του Ζαμπαλά, ωστόσο ο Ζαφειράκης ισοφάρισε παρά τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του Μέλλου σε δύο φάσεις.

Η εκτελεστική δεινότητα του Γιώργου Σκανδάλη, που πέτυχε δύο προσωπικά γκολ όταν το...σίδερο έκαιγε, σε συνδυαμό με την δυνατή άμυνα του ΑΟΙ έφεραν τη νίκη με 29-28 για τους Γιαννιώτες σε ένα ματς που πήγε να τιναχτεί στον αέρα στο τέλος όταν οι παίκτες του Ζαφειράκη αντέδρασαν βίαια σε ένα σκληρό μαρκάρισμα του Γεωργίου και προκλήθηκε γενική σύρραξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ένταση και η αγωνία του ματς ήταν τέτοια που οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΑΟΙ μπροστά στους εκατοντάδες φιλάθλους θύμισαν παλιές καλές εποχές για τον γιαννιώτικο αθλητισμό, ενώ συγκινημένος ο Σκανδάλης κρατούσε στα χέρια του μια φωτογραφία του αδικοχαμένου αθλητή του χάντμπολ Κώστα Τσιούρη που είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Η μεγάλη και παθιασμένη νίκη του ΑΟΙ επί του Ζαφειράκη Νάουσας δεν έδωσε την παραμονή στην γιαννιώτικη ομάδα καθώς την ίδια ώρα η Ασπίδα Ξάνθης επικρατούσε με το ίδιο σκορ 29-28 του Δία Πολίχνης.

Την επόμενη αγωνιστική που είναι και η τελευταία για την Α2 κατηγορία ο ΑΟΙ ταξιδεύει στην Πολίχνη για να...παίξει τα ρέστα του κόντρα στον Δία. Με νίκη ή ισοπαλία οι Γιαννιώτες εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στο ματς της Ασπίδας Ξάνθης με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Το κακό για τον ΑΟΙ είναι πως ο Άρης ηττήθηκε από τον Πρωτέα Άρτας κι αυτός με το ίδιο σκορ 29-28 (!!!) και αποχαιρέτησε την Α2 καθώς υποβιβάστηκε και θα είναι αδιάφορος βαθμολογικά στο τελευταίο παιχνίδι με τους Ξανθιώτες.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 4-3, 6-6, 9-7, 11-11, 13-15 (ημίχρονο), 16-17, 18-21, 22-22, 25-24, 26-26, 29-28.

Α.Ο. Ιωαννίνων (Κώστας Χαρίσης): Μέλλος, Φωτιάδης, Δήμου, Ζαμπαλάς (7), Λάκκας, Μιχαηλίδης, Γεωργίου (7), Χριστακόπουλος (4), Σκανδάλης (8), Δούγιας (1), Πατραμάνης, Τσολίγκας, Σίμος (1), Γότσης (1), Σερασίδης, Πανταζής.

Ζαφειράκης Νάουσας (Θοδωρής Παυλίδης): Βλάχος (10), Καραγεωργίου, Ρότσιος (1), Διδασκάλου (5), Καραπείδης (5), Μαυροδουλάκης (1), Ροδοβίτης (1), Καραβίτης (1), Πετρίδης (4), Καραμπέλκος, Δεληχρήστος, Τσιγαρίδας, Μπουμπολέντρας, Τριτώνης.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

Σχολιασμος