Μάχη μέχρι τέλους, ήττα του ΑΟΙ 21-22 από την Πυλαία (video)

25.10.2015 Αναγνώστηκε 1592 φορές

Συγκλονιστικό παιχνίδι με δραματικό φινάλε έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Λιμνοπούλας με τον Α.Ο. Ιωαννίνων να γνωρίζει τελικά την ήττα με 21-22 από την Πυλαία για την 2η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας ανδρών στο χάντμπολ. Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και τα πολλά λάθη της διαιτησίας έφεραν την ήττα για την ομάδα των Χαρίση-Μανίκη με το παιχνίδι να ξεφεύγει από τα αθλητικά πλαίσια στο τέλος του.

Στο κατάμεστο από κοσμό κλειστό της Λιμνοπούλας ο ΑΟΙ μπήκε δυνατά στο ματς, ήταν καλύτερος και προηγήθηκε με 4-2 στο 8' και 5-3 στο 10'. Οι Γιαννιώτες χαντμπολίστες έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +6 (9-3) στο 20' με όπλο τους την πολύ καλή άμυνα και με σκόρερ τους Γεωργίου και Σκανδάλη έφτασαν στο 11-8 του πρώτου ημιχρόνου.

Ακόμα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όλα έδειχναν πως ο ΑΟΙ θα πάρει σχετικά εύκολα τη νίκη, καθώς το πρώτο πεντάλεπτο ολοκληρώθηκε με 14-9. Όμως από το δεύτερο πεντάλεπτο της επανάληψης και έπειτα όλα άλλαξαν σε βάρος της γιαννιώτικης ομάδας. Κάποια λανθασμένα σφυρίγματα των διαιτητών και ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων προκάλεσαν νεύρα στους παίκτες του ΑΟΙ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές δίλεπτες αποβολές κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και μείωσαν σε 17-16 στο 45' και ισοφάρισαν σε 19-19 στο 50'.

Το παιχνίδι είχε δραματικό φινάλε καθώς οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 19-21 στο 55' αλλά ο ΑΟΙ το πάλεψε μέχρι τέλους και ισοφάρισε σε 21-21 παρότι αμυντικά η γιαννιώτικη ομάδα είχε αρκετά προβλήματα. Να σημειωθεί πως σε πρισμένα σημεία του τελευταίου πενταλέπτου ο ΑΟΙ δέχτηκε τόσες πολλές δίλεπτες αποβολές που έφτασε στο σημείο να αγωνίζεται με τρεις παίκτες και τον τερματοφύλακα στο παρκέ.

Το σκορ ήταν 21-21 και ο ΑΟΙ είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ που θα του χάριζε τη νίκη, όμως δυο λανθασμένες επιλογές του Λιάτσου στην επίθεση στοίχισαν και έφεραν μια αντεπίθεση για την Πυλαία η οποία με σκόρερ τον Λάππα ήταν αυτή πο πέτυχε τελικά το νικητήριο γκολ για την Πυλαία και το 21-22.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα το παιχνίδι ξέφυγε από τα αθλητικά πλαίσια με την απαράδεκτη ενέργεια του γενικού αρχηγού του ΑΟΙ, Βαγγέλη Παππά να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο και να επιτεθεί στους διαιτητές, κάτι που προκάλεσε ακόμα περισσότερα νεύρα στους Γιαννιώτες παίκτες. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να βγει εκτός εαυτού ο Σκανδάλης και να αποβληθεί οριστικά από το παιχνίδι με κόκκινη κάρτα, ενώ στο τέλος του αγώνα κρατήθηκε και το δελτίο του. Πιθανότατα θα υπάρξει τιμωρία και το προπονητικό δίδυμο των Χαρίση-Μανίκη θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σκανδάλη για κάποιες αγωνιστικές.

Παρά την ήττα και τα πολλά νεύρα που είχαν οι παίκτες του, ο ΑΟ Ιωαννίνων έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Άρη ότι διαθέτει ένα ποιοτικό σύνολο και μια μαχητική ομάδα που μπορεί να πετύχει τους φετινούς στόχους της.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΑΟΙ αντιμετωπίζει τον Αρίωνα στην Πτολεμαίδα, σε ένα ματς που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στις 6 το απόγευμα.

Διαιτητές: Κάργατζης- Πήτας

Πεντάλεπτα: 1-1, 5-3, 7-3, 9-3, 9-7, 11-8, 14-9, 16-12, 17-16, 19-19, 19-21, 21-22.

ΑΟΙ (Μανίκης-Χαρίσης): Μέλλος, Φωτιάδης, Τσαμπούρης 1, Ζαμπαλάς, Σερασίδης Σ., Γεωργίου 8, Βέργος, Μιχαηλίδης, Χριστακόπουλος 2, Σκανδάλης 7, Τσολίγκας, Πατραμάνης, Λιάτσος 3, Τσοβίλης, Σήτας.

ΠΥΛΑΙΑ: Καλόμοιρος 3, Πετρίδης 1, Κουκμίσης 1, Απατσιανός 1, Μισυρλής 2,  Παρασκευαΐδης, Μπεΐλης 1, Σιπόπουλος 1, Λάππας 6, Καφαντάρης 1, Βραχιολίδης 1, Παπαδόπουλος 4, Κίτσος, Ανανιάδης, Ευστρατίου, Μιχαηλίδης.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ


Σχολιασμος