- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιουλίου (13.00) θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, με τον ΠΑΣ και την Κατσικά να περιμένουν να μάθουν το πρόγραμμά τους στον 3ο όμιλο. Το νέο πρωτάθλημα θα κάνει σέντρα το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Επίσης, την Παρασκευή πριν την κλήρωση της Γ' Εθνικής, θα γίνει η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος.
Σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της Γ' Εθνικής έβγαλε η παρουσία του προέδρου της επιτροπής πρωταθλήματος, Βασίλη Σιδέρη, στην Πάτρα.
Αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα για τις κληρώσεις και την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, αλλά και μια ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της δεύτερης φάσης. Την ερχόμενη Παρασκευή (31/7, 13:00) θα λάβει χώρα η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, η οποία θα ακολουθήσει εκείνη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Όσο για την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής δράσης, η πρώτη σέντρα της χρονιάς έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου.
Η πλέον ενδιαφέρουσα είδηση αφορά την κατάργηση της κλήρωσης στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.
Η σειρά των αγώνων στα μπαράζ θα καθοριστεί αποκλειστικά από τη βαθμολογική συγκομιδή της κανονικής διάρκειας: Οι ομάδες που θα πλασαριστούν στις πρώτες τρεις θέσεις (1-3) θα αποκτήσουν πλεονέκτημα, δίνοντας 3 παιχνίδια στην έδρα τους και 2 εκτός.
Αντίθετα, οι σύλλογοι των θέσεων 4-6 θα αγωνιστούν 2 φορές εντός και 3 εκτός. Με την ίδια λογική, οι ομάδες των θέσεων 7-9 θα δώσουν 3 εντός έδρας ματς και 2 εκτός, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 10-12 θα έχουν 2 παιχνίδια στην έδρα τους και 3 μακριά από αυτήν.
οnsports.gr
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.