Νίκη αφιερωμένη στον Λόκα, 2-0 η Θύελλα την Αν. Άρτας

03.03.2024 Αναγνώστηκε 4129 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της χρονιάς, η Θύελλα Κατσικάς στάθηκε αντάξια των προσδοκιών και πέτυχε μια τεράστια νίκη κόντρα στην Αναγέννηση Άρτας, επικρατώντας στην έδρα της με 2-0 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του β΄ ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Με δύο τέρματα μέσα σε τρία λεπτά, η Κατσικά «καθάρισε» το παιχνίδι, διατηρώντας το υπέρ της 2-0 μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.

Η νίκη είναι αφιερωμένη στον άτυχο Λόκα, ο οποίος υπέστη ολική ρήξη χιαστού στο ματς με το Κιλελέρ την προηγούμενη αγωνιστική.

Νίκη αφιερωμένη στον Λόκα, 2-0 η Θύελλα την Αν. Άρτας
Σιώλου
Αγγελική Σιώλου

 

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές ευκαιρίες, με την «κόκκινη θύελλα» να έχει την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο 8΄ έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Παππά ο Κωνσταντίνου έκανε το σουτ εντός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεύτερο δοκάρι.

Στο 12΄ «απάντησε» και η Θύελλα, όταν από εκτέλεση φάουλ του Πότση η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή του Μπαλαούρα, οι αμυντικοί απομάκρυναν και η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Σκανδάλη, εκείνος έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Στο 19΄ καλή εκτέλεση κόρνερ από τον Παπανίκου για την Αναγέννηση, με τον Πετρίδη να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Επόμενη καλή στιγμή στο 35΄ για την Κατσικά, όταν ο Σκανδάλης πάσαρε ωραία στον Πετρίδη, εκείνος έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ, ενώ στο 37΄ ο Παππάς βρέθηκε τε α τετ με τον Μπαλαούρα από μπαλιά του Πότση, επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι και το ημίχρονο.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της επανάληψης για την Θύελλα, καθώς κατάφερε μόλις στο 49΄ να ανοίξει το σκορ, όταν ο Γιαλεδάκης ανέτρεψε τον Παππά εντός περιοχής κερδίζοντας το πέναλτι, ο αρχηγός της Θύελλας Χρήστος Σκανδάλης, ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0.

Η συνέχεια ήταν μοναδική για τους γηπεδούχους, καθώς στο 52΄ ήρθε και το δεύτερο γκολ, όταν ο Κωσταμένας έπειτα από ωραία ενέργεια έκανε το σουτ, ο Μπαλαούρας απέκρουσε πέφτοντας, στην επαναφορά ο Παππάς από κοντά με πλασέ έγραψε το 2-0, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος.

Στο 58΄ σουτ του Ζυγκερίδη έπειτα από φάση διαρκείας πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 64΄ ο Κωσταμένας βρήκε ωραία τον Παππά, εκείνος με ωραία ενέργεια μπήκε στην  περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι.

Επόμενη καλή στιγμή και πάλι για την Θύελλα, όταν στο 68΄ ο Εμβραΐζογλου εκτέλεσε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Μπαλαούρα να αποκρούει πέφτοντας στην κλειστή του γωνία.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τέλος έχοντας στο 79΄ ευκαιρία με το σουτ του Κωνσταντίνου να περνά πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 86΄ το σουτ του Θεοδωράκη απομακρύνθηκε από τους παίκτες της Κατσικάς.

Τελευταία ευκαιρία στο ματς και πάλι για την Άρτα, με την εκτέλεση του φάουλ του Παπανίκου να απομακρύνεται από τον Παππά, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Διαιτησία: Χουλιάρας (Νάστος-Στρακαντούνας) Συνδέσμου Πρέβεζας/Λευκάδας

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Παππάς, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Βασιλάκης, Ντόντης, Πότσης, Σκανδάλης, Εμβραΐζογλου (84΄ Μουρούτης), Τουρμούσογλου (75΄ Πάκος), Κωσταμένας (66΄ Πολυχρόνης), Παππάς Α (84΄ Φίλιος)

Αν. Άρτας (Βαγγέλης Τζιάρρας): Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λισγάρας, Γιαλεδάκης, Πλαστουργός (56΄ Ζυγκερίδης), Κωνσταντίνου, Πάνος, Κορομηλάς, Κυριάκης (54΄ Φερεντίνος), Θεοδωράκης.

Σχολιασμος