Νίκη των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ επί της Κέρκυρας με 3-1

14.03.2022 Αναγνώστηκε 3506 φορές

 Μια ακόμη νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους τα νεαρά κορίτσια των Ιωαννίνων. Οι αθλήτριες των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, με μέσο όρο ηλικίας 11άδας τα 16 έτη, κατέκτησαν τη νίκη με 3-1 απέναντι στην έμπειρη και αξιόμαχη ομάδα της Κέρκυρας.

 

Νίκη των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ επί της Κέρκυρας με 3-1

Τα κορίτσια του Ηλία Αντώνογλου μπήκαν πιο συγκρατημένα στον αγωνιστικό χώρο, προσέχοντας τις γρήγορες επιθετικούς της Κέρκυρας που με αιχμή την γρήγορη και έμπειρη Αρβανιτάκη ήταν επικίνδυνες.

Ωστόσο, η αμυντική γραμμή των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ με Ισαβέλα Πριλίγκου, Κωνσταντίνα Τζίμα, Αθηνά Τσαρή, Σμαράγδα Μητρογεώργου και αργότερα την Αντιγόνη Σπηλιά, ύψωσε τείχος! Άριστη επίσης και η τερματοφύλακας Σοφία Καλαμπακιώτη που έπιασε πολλές επικίνδυνες ενέργειες και τετ α τετ των φιλοξενουμένων.

Το πρώτο γκολ για τους ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ήρθε στο ’31 όταν η σπεσιαλίστας “Συνήθης Ύποπτη” Αιμιλία Δασκάλου σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή σημαδεύοντας το δεξί παραθυράκι της Αντωνοπούλου.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στο ’38, όταν η Αιμιλία Δασκάλου έκανε κάθετη μπαλιά στην Μάρθα Παΐλα, αυτή ντρίπλαρε και την τερματοφύλακα για να σκοράρει σε κενή εστία, κάνοντας το 2-0.Λίγο πριν την λήξη ήταν σειρά της εκπληκτικής Μόνικας Καϊτατζή να χριστεί σκόρερ. Έπαιξε το 1-2 με την Μάρθα Παΐλα και η Μόνικα ξεχύθηκε από αριστερά, πιάνοντας έναν ασύλληπτο κεραυνό που έχωσε την μπάλα βαθιά στα δίχτυα της Κέρκυρας.

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από την αποχώρηση της Κωνσταντίνας Τζίμα των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ και Βασιλειάδη της Κέρκυρας με τραυματισμό. Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα δεν είχε λύσεις από τον πάγκο,  τελειώνοντας το παιχνίδι με 9 αθλήτριες και ο Ηλίας Αντώνογλου έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρά κορίτσια. Η Κέρκυρα μείωσε στο ’72 με την μαχητική Αρβανιτάκη.

Όποιες προσπάθειες γινόταν και από τις δυο ομάδες προσέκρουαν στις πολύ καλές τερματοφύλακες των δυο ομάδων Καλαμπακιώτη και Αντωνοπούλου. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δυο ομάδες να συγχαίρονται και τα κορίτσια των δυο ομάδων να δίνουν τα χέρια για συνέχεια στον κοινό τους αγώνα.

Την ερχόμενη Κυριακή, στις 20-03-2022, έχει οριστεί να γίνει η συνέχεια της αναμέτρησης των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ με τον Κεραυνό Θεσπρωτικού που είχε διακοπεί στο ’10ο λεπτό. Ο αγώνας θα γίνει στο Γήπεδο Ανατολής.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ (Ηλίας Αντώνογλου): Σοφία Καλαμπακιώτη, Κωνσταντίνα Τζίμα (’16 Αντιγόνη Σπηλιά), Ισαβέλα Πριλίγκου, Αθηνά Τσαρή, Ελένη Καρλέτσα (’46 Ζωή Ντότη), Σμαράγδα Μητρογεώργου, Ελένη Μπολιεράκη (’83 Αναστασία Σπηλιά), Αιμιλία Δασκάλου (’83 Χριστίνα Μαργιόλα), Μάρθα Παΐλα, Μόνικα Καϊτατζή (’61 Ζωή Τσαπραλή), Ελπίδα Μπούρη.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δώρα Αρβανιτάκη): Αντωνοπούλου, Καρβούνη, Μέμο (’46 Βασιλοπούλου), Μύαρη, Γραμμένου, Αρβανιτάκη, Ασπιώτη, Βασιλειάδη (’24 Μεριανού), Κουτσουρή, Καμαργιάννη, Halkyard και Δενδρινού, Μάνεση.

Διαιτητής: Βέργου Αικατερίνη της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας. Βοηθοί: Στόλη Μαρία και Χριστακόπουλος Στέφανος, της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας.

 

Σχολιασμος