Νίκη στην Παραμυθιά (1-3) των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ

14.02.2022 Αναγνώστηκε 917 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Με νίκη 1-3 επέστρεψαν στα Ιωάννινα τα κορίτσια των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ από την έδρα των Αμαζόνων Θεσπρωτίας.

Νίκη στην Παραμυθιά (1-3) των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ

Αν και ο αγώνας διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή στο μεγαλύτερο μέρος του, τα νεαρά κορίτσια των Ιωαννίνων ανταπεξήλθαν μια χαρά στις απαιτήσεις του, ελέγχοντάς τον σε όλη τη διάρκειά του.
Η ομάδα της Παραμυθιάς μπήκε στο γήπεδο κρατώντας πανό για την εξάλειψη της οπαδικής βίας, ενώ και στην αρχή του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του δολοφονημένου Άλκη.
Η ομάδα των Ιωαννίνων ξεκίνησε τον αγώνα με 8 κορίτσια κάτω των 18, και τρία από 18 έως 20.
Τα κορίτσια των Ιωαννίνων πήραν από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και άνοιξαν το σκορ στο 5ο λεπτό με τη Μόνικα Καϊτατζή, κάνοντας σουτ από αριστερά, ύστερα από κόρνερ.
Οι αθλήτριες του Ηλία Αντώνογλου συνέχιζαν να πιέζουν και ήταν σειρά της Αιμιλίας Δασκάλου να σκοράρει στο 34ο λεπτό, εξαπολύοντας έναν ευθύβολο κεραυνό έξω από την περιοχή που κάρφωσε την μπάλα βαθιά στα δίχτυα των Αμαζόνων.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αμαζόνες μείωσαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ της Λουκά στο ’49. Το γκολ αναπτέρωσε τις ελπίδες των αθλητριών της Θεσπρωτίας, ωστόσο η μαχητική Μπεράτη έπεσε στο τείχος της Ισαβέλας Πριλίγκου και Κωνσταντίνας Τζίμα και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αξιόλογο.
Τα κορίτσια των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ συνέχισαν να πιέζουν και σημείωσαν το 3ο τέρμα τους στο ’70, πάλι με τη Μόνικα Καϊτατζή, με καρφωτή κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ της Αιμιλίας Δασκάλου.
Στο ’76, ο κάκιστος διαιτητής Καραγιάννης Θεόδωρος της ΕΠΣ Άρτας, αγνόησε κλωτσιά εντός περιοχής σε αθλήτρια των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, και την παρατήρησε με κίτρινη κάρτα! Ευτυχώς οι βοηθοί Αλευρή και Βαρέλης ήταν άριστοι, κρατώντας το επίπεδο της διαιτησίας.
Στα τελευταία λεπτά, η πολύ καλή Σοφία Καλαμπακιώτη, έπιασε τετ α τετ σε αντεπίθεση της Λώλη.
Το σφύριγμα της λήξης, βρήκε τα κορίτσια των Ιωαννίνων να πανηγυρίζουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους εκτός έδρας, παρέα με αρκετούς φιλάθλους που ταξίδεψαν από τα Ιωάννινα για τον αγώνα.
Την επόμενη αγωνιστική, στις 27-02, οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ αντιμετωπίζουν τον Κεραυνό Θεσπρωτικού εντός έδρας. Ο αγώνας του πρώτου γύρου είχε σκορ 2-2 και ο επαναληπτικός αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Φωτογραφικό υλικό της αναμέτρησης μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άλμπουμ στο Facebook.
Αμαζόνες Παραμυθιάς: Στέφου Θ., Κατέρη Α., Χρήστου Μ., Ζεϊμπέκογλου Φ., Τζίμα Α., Λουκά Γ., Τσαγκαράκη Α., Δήμα Α., Μπεράτη Ε., Λώλη Σ., Μπόλωση Μ. (’46 Κούτρη Α.), Τζίμα Α.
ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ (Ηλίας Αντώνογλου): Σοφία Καλαμπακιώτη, Κωνσταντίνα Τζίμα, Ισαβέλα Πριλίγκου, Αθηνά Τσαρή, Ζωή Ντότη (’46 Ελένη Μπολιεράκη), Σμαράγδα Μητρογεώργου (’78 Ελένη Καρλέτσα), Κατερίνα Φώτη (’80 Ζωή Τσαπραλή), Αιμιλία Δασκάλου, Μάρθα Παΐλα, Μόνικα Καϊτατζή (’84 Χριστίνα Μαργιόλα), Ελπίδα Μπούρη.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραγιάννης Θεόδωρος με βοηθούς τους Αλευρή Κωνσταντίνα και Βαρέλη Βασίλειο, της Ε.Π.Σ. Άρτας.
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:
- Αμαζόνες Θεσπρωτίας – ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ: 1-3 (Λουκά – 2*Μόνικα Καϊτατζή, Αιμιλία Δασκάλου)
- Κεραυνός Θεσπρωτικού – Π.Α.Ο. Κοίλων Κοζάνης: 4-0 (2*Μπαλάφα, Φίντζου, Σούρλα)
- Α.Ο. Κέρκυρα 1996 – Βέροια: Αναβολή
Η βαθμολογία μετά και την 6η αγωνιστική, την πρώτη του 2ου γύρου:
1. Βέροια 12 (22-8)
2. ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ 11 (20-13)
3. Αμαζόνες Θεσπρωτίας 9 (14-12)
4. Κεραυνός Θεσπρωτικού 8 (11-9)
5. Α.Ο. Κέρκυρα 1996 7 (14-10)
6.Π.Α.Ο. Κοίλων Κοζάνης 1 (6-35)
Σημείωση: Η Βέροια και η Κέρκυρα έχουν από έναν αγώνα λιγότερο
Επόμενη η 7η αγωνιστική, (27-02-2022):
- ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ – Κεραυνός Θεσπρωτικού
- Βέροια – Αμαζόνες Θεσπρωτίας
- Π.Α.Ο. Κοίλων Κοζάνης – Α.Ο. Κέρκυρα 1996

 

Σχολιασμος