Ισοπαλία εκτός έδρας των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ 3-3 με την Κέρκυρα

15.11.2021 Αναγνώστηκε 897 φορές

Ισόπαλες με 3-3 αναδείχτηκαν οι ομάδες των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ και της Κέρκυρας για την 3η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής Γυναικών στην Κέρκυρα.

Ισοπαλία εκτός έδρας των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ 3-3 με την Κέρκυρα

Αν και τα νεαρά κορίτσια των Ιωαννίνων προηγήθηκαν με 0-3, η ομάδα της Κέρκυρας κατάφερε να ισοφαρίσει με 3-3, έχοντας σε εκπληκτική μέρα την τερματοφύλακα Αντωνοπούλου.

Πραγματική γιορτή στην Κέρκυρα για το Ποδόσφαιρο Γυναικών, μιας και πριν τον αγώνα της Γ’ Εθνικής, προηγήθηκε φιλικός αγώνας των υποδομών κοριτσιών των δυο ομάδων, στα πλαίσια της δράσης της ΕΠΟ #itsawomansgame. Τόσο η Κέρκυρα, όσο και οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, διατηρούν ακαδημίες ποδοσφαίρου κοριτσιών που αποτελούν το μέλλον του αθλήματος. Τα νεαρά κορίτσια της βορειοδυτικής Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να χαρούν το παιχνίδι απέναντι σε άλλα κορίτσια. Στο τέλος, έγινε η απονομή των αναμνηστικών της δράσης #itsawomansgame.

Στα αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ηλία Αντώνογλου να παρατάσσει τη νεανική ομάδα των Ιωαννίνων με 7 αθλήτριες κάτω των 18 ετών και για μια ακόμη φορά την εκπληκτική 12χρονη Ζωή Ντότη στη βασική ενδεκάδα.

Τα κορίτσια των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα, με την Κέρκυρα να προσπαθεί να χτυπήσει με αντεπιθέσεις, που όμως έβρισκαν στο τείχος της Ισαβέλας Πριλίγκου, Κωνσταντίνας Τζίμα και Αθηνάς Τσαρή.

Οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ απείλησαν στο ‘7 από φάουλ εκτός περιοχής, που εκτέλεσε η 14χρονη Μάρθα Παΐλα και η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών της Αντωνοπούλου. Ό,τι δεν κατάφερε η Μάρθα στο ‘7, το κατάφερε στο ’15 όπου έκλεψε την μπάλα και νίκησε την Αντωνοπούλου, σκοράροντας το πρώτο της γκολ σε επίσημη διοργάνωση.

Οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ συνέχισαν την ασφυκτική πίεση, χάνοντας πολλές ευκαιρίες, που όμως σταματούσε η Αντωνοπούλου.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τους ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ να πιέζουν και την Κέρκυρα να χτυπά στις αντεπιθέσεις.

Στο ’49 Η Μάρθα Παΐλα σκόραρε με απευθείας χτύπημα φάουλ. Ένα γκολ που τα κορίτσια της ομάδας το αφιέρωσαν στην Αιμιλία Δασκάλου που δεν κατάφερε να είναι στην αποστολή. Στο ’53, η Μάρθα σκόραρε πάλι, με ωραίο πλασέ από πλάγια θέση.

Με την παρότρυνση των πολλών θεατών της κερκίδας η ομάδα της Κέρκυρας αφυπνίστηκε και έγινε πιο ενεργή στο γήπεδο με το παιχνίδι να παίρνει φανταστικό ρυθμό και τις ομάδες να δημιουργούν συνεχώς φάσεις εκατέρωθεν. Η προσπάθεια των παικτριών της Κέρκυρας ανταμείφθηκε με την πολύ δραστήρια Αρβανιτάκη να σκοράρει στο ’56, την Λευτεριώτου στο ’76 και την Αρβανιτάκη ξανά, να ισοφαρίζει στο ’82.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, τα κορίτσια των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ άσκησαν ασφυκτική πίεση χάνοντας πολλές ευκαιρίες και τετ α τετ, που όμως τα σταματούσε η πολύ καλή τερματοφύλακας της Κέρκυρας Αντωνοπούλου.

Αποκορύφωμα δε, στάθηκε το δεύτερο δοκάρι στον αγώνα για τους ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, όπου το φάουλ που εκτέλεσε η Μόνικα Καϊτατζή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Κέρκυρας.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τα κορίτσια να αλληλοσυγχαίρονται για το αθλητικό παιχνίδι και τους πολλούς θεατές να χειροκροτούν τις αθλήτριες για το υπέροχο θέαμα που πρόσφεραν.

Οι άνθρωποι των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ευχαριστούν θερμά τους ανθρώπους της Κέρκυρας για τη θερμή φιλοξενία!

Την επόμενη αγωνιστική, στις 05-12-2021, οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ αντιμετωπίζουν στα Ιωάννινα την ομάδα της Βέροιας, που συγκατοικεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τις Αμαζόνες Θεσπρωτίας.

Α.Ο. Κέρκυρα 1996: Αντωνοπούλου Α., Μεριανού Κ. (’53 Προβατά Α.), Κοσμοπούλου Α. (’70 Μακρή), Γραμμένου Μ. (’80 Δενδρινού Μ.), Αρβανιτάκη Θ., Μέμο Γ., Λεπιώτη Μ., Μύαρη Α., Hackyard C., Παπά Γ. (’46 Λευθεριώτη Α.), Κουτσουρή Β.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ (Ηλίας Αντώνογλου): Σοφία Καλαμπακιώτη, Κωνσταντίνα Τζίμα, Ισαβέλα Πριλίγκου, Αθηνά Τσαρή, Σμαράγδα Μητρογεώργου (’52 Μόνικα Καϊτατζή), Ελένη Μπολιεράκη, Κατερίνα Φώτη, Αναστασία Σπηλιά (’46 Αντιγόνη Σπηλιά), Ελπίδα Μπούρη, Μάρθα Παΐλα, Ζωή Ντότη και Χριστίνα Μαργιόλα και Ελένη Καρλέτσα.

Διαιτητές της αναμέτρησης: Μαργαρίτης Χαράλαμπος με βοηθούς τους Γραμμένο Μιχαήλ και Αγιώτατο Αλέξανδρο, της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

Α.Ο. Κέρκυρα 1996 – ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ: 3-3 (2 * Αρβανιτάκη, Λευτεριώτη – 3 * Παΐλα)

Αμαζόνες Θεσπρωτίας – Κεραυνός Θεσπρωτικού: 1-0 (Μπόλωση)

Βέροια Γ.Π.Ο. – ΠΑΟ Κοίλων Κοζάνης: 7-1 (2 * Σταφυλίδου, 2 * Πετράκη, Ντούσκα, Μπουντάνι, Μαργαρίτη – Μαγγιρίδου)

Η βαθμολογία μετά και την 3η αγωνιστική:

Αμαζόνες Θεσπρωτίας 6 (6-5)

Βέροια Γ.Π.Ο. 6 (14-4)

ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ 5 (8-6)

Α.Ο. Κέρκυρα 1996 4 (12-8)

Κεραυνός Θεσπρωτικού 2 (4-5)

Π.Α.Ο. Κοίλων Κοζάνης 1 (2-18)

Επόμενη η 4η αγωνιστική (05-12-2021)

ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ – Βέροια

Γ.Π.Ο. Κεραυνός Θεσπρωτικού – Α.Ο. Κέρκυρα 1996

Π.Α.Ο. Κοίλων Κοζάνης – Αμαζόνες Θεσπρωτίας

Σχολιασμος