Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι,Καναλάκι-ΟΦΗ 0-1 (video+photos))

28.10.2021 Αναγνώστηκε 1061 φορές #Κύπελλο Ελλάδας

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το Κύπελλο Ελλάδος ο Αχέρων Καναλακίου που κοίταξε στα μάτια τον ΟΦΗ στο ματς της Ε’ φάσης του θεσμού αλλά ηττήθηκε με σκορ 0-1 στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας «Αθανασία Τσουμελέκα».

Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι,Καναλάκι-ΟΦΗ 0-1 (video+photos))

Οι δυο κατηγορίες που χωρίζουν τις δυο ομάδες δεν είχαν αντίκτυπο στο σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου, μιας και το Καναλάκι ειδικά στην επανάληψη είχε όλες τις προδιαγραφές να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ απέναντι σε έναν νωχελικό ΟΦΗ.

Βράβευση Νιόπλια
Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Πρόεδρος του Αχέροντα Καναλακίου βράβευση τον προπονητή της κρητικής ομάδας Νίκο Νιόπλια για την μακρόχρονη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, με τους Βάτερμαν, Γιαννούλη, Σελίμοβιτς, Ναμπί να είναι τα νέα πρόσωπα σε σχέση με αγώνες πρωταθλήματος, ενώ χρησιμοποίησε τη διάταξη 4-3-3 και στο δεύτερο μέρος άλλαξε το σύστημα σε 3-4-3.

Προβάδισμα με αμφισβητούμενο πέναλτι

Στο πρώτο ημίχρονο , οι Κρητικοί πέρα από το γκολ που πέτυχαν από εκτέλεση πέναλτι και παρά το γεγονός ότι είχαν την κατοχή μπάλας δεν μπορούσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον γκολκίπερ Βλάχο, με τον Βάτερμαν στο πρώτο μέρος να είναι θεατής.

Στο 15’ σε σκάψιμο της μπάλας του Σελίμοβιτς, ο Φαν Ντούνιεν δεν βρήκε τη μπάλα και αυτή κατέληξε άουτ.

Στο 24’ ο Καμάου μπήκε στη περιοχή βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Παπανίκου και ο διαιτητής Τζήλος καταλόγισε πέναλτι. Ο Καστάνιος στο 25’ ευστόχησε στο πέναλτι και έκανε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν κάποιο τρόπο να απαντήσουν, ο ΟΦΗ είχε ένα σουτ με τον Σελίμοβιτς στο 34’ και την προσπάθεια του Πασαλίδη στο 44’ σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο μέρος.

Αγγαρεία ο ΟΦΗ- ευκαιρίες ο Αχέρων

Το Καναλάκι μπήκε αποφασισμένο στην επανάληψη να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει θέματα στην περιοχή του ΟΦΗ, μη καταφέρνοντας ωστόσο με εξαίρεση το τελευταίο τέταρτο να κάνει τη μεγάλη φάση.

Ο Βάτερμαν στο 58’ μπλόκαρε τη μπάλα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασιλειάδη, ενώ στο 63’ σε αντεπίθεση ο Γρίβας έκανε ένα γύρισμα στην περιοχή, αλλά έδιωξαν τελικά οι αμυντικοί προ του Καστάνιος.

Στο επόμενο λεπτό Νέιρα και Καμάου συνεργάστηκαν άψογα , αλλά ο Γρίβας που έκανε το σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η τελευταία φορά που έκανε αισθητή ο ΟΦΗ την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ ήταν στο 69’, όταν ο Βλάχος απέκρουσε τη μπάλα σε σουτ του Καμάου εντός περιοχής.

Από το 77’ και μετά το Καναλάκι ενέτεινε την πίεσή του και έχασε μοναδικές φάσεις να πετύχει το γκολ.

Στο 78’ Ο Εμβραΐζογλου έκανε τη σέντρα, αφού είχε βγει ο βατερμαν εκτός εστίας, αλλά ο Βέρμπης με κεφαλιά προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 87’ από λάθος του Λυμπεράκη, ο Κωνσταντίνου τσίμπησε τη μπάλα και έκανε τη σέντρα, ο Εμβραίζογλου υποδέχτηκε τη μπάλα αλλά την έστειλε ελάχιστα δίπλα απότ ο δοκάρι του Βάτερμαν.

Μια μεγάλη ευκαιρία έχασε η ομάδα του Τζιάρρα στο 88’ και μαζί τη δυνατότητα να στείλει το ματς στην παράταση. Ο Κυριάκης έβγαλε τη σέντρα, ο Ζδράβος πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το τελικό σφύριγμα του Τζήλου βρήκε τον ΟΦΗ να παίρνει την πρόκριση με το ζόρι στον επόμενο γύρο και το Καναλάκι να μένει με την καλή εμφάνιση.

Διαιτησία: Τζήλος(Λιόντος- Καλαμπόκης)

Αχέρων Καναλακίου (Βαγγέλης Τζιάρρας): Bλάχος, Κωνσταντίνου, Θεοδωράκης, Καππίας, Παπανίκου (50’ Κυριάκης), Ζδράβος, Φράγκος, Πότσης (72’ Εμβραΐζογλου), Γεωργίου (72’ Κωσταμένας), Βέρμπης, Τσούτσης (50’ Βασιλειάδης).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Γκαγιέχος (46’ Λυμπεράκης), Ναμπί (59’ Γρίβας), Σελίμοβιτς (46’ Μεγιάδο), Φαν Ντούινεν (59’ Νέιρα), Καμάου, Καστάνιος.

Αποστολή στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας: Χρήστος Καλύβας- Νίκος Γιωτίτσας

Φωτορεπορταζ

Σχολιασμος