Φιλικός αγώνας με τους Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 για τους ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ (video)

14.06.2021 Αναγνώστηκε 416 φορές

Τα κορίτσια των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ συμμετείχαν σε φιλικό – μεικτό αγώνα με τους Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 στο Αγρίνιο, το Σάββατο 12-06-2021.

Φιλικός αγώνας με τους Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 για τους ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ (video)

Οι νεαρές αθλήτριες των Ιωαννίνων, αγωνίστηκαν μαζί με τον Τραϊανό Δέλλα, Μιχάλη Καψή, Γιώργο Καραγκούνη, Βασίλη Λάκη, Άγγελο Μπασινά, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Βασίλη Τσάρτα και Άγγελο Χαριστέα, αποκτώντας εμπειρίες που θα τις συνοδεύουν σε ολόκληρη τη ζωή τους!

Οι θριαμβευτές του Euro 2004, διοργάνωσαν το 2ο Legends Youth Cup στο Αγρίνιο, με τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και φιλοξένησαν παιδιά από ακαδημίες ποδοσφαίρου ολόκληρης της Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πέντε τέτοιες διοργανώσεις για φέτος, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στη διάρκεια των 2004 Legends Youth Cup, οι Πρωταθλητές Ευρώπης περνούν στα παιδιά τα μυστικά του αθλήματος, αλλά κυρίως τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, σμιλεύοντας τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία τους.

Ειδικά φέτος, έχουν συμπεριλάβει και ακαδημίες ποδοσφαίρου κοριτσιών από όλη την Ελλάδα, για να προωθήσουν το ποδόσφαιρο γυναικών, ως κορυφαία επιλογής άθλησης για τη σύγχρονη γυναίκα, όπως συμβαίνει εξ άλλου και στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Με την καθοδήγηση και συμμετοχή των Πρωταθλητών Ευρώπης 2004, αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενες Ακαδημίες Κοριτσιών των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Ανατολής Ιωαννίνων και του Κεραυνού Θεσπρωτικού Πρεβέζης, δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον του ποδοσφαίρου γυναικών στην χώρα μας.


Σε συζήτησή τους με τις αθλήτριες δε, τόνισαν την ανάγκη να δημιουργηθεί επαγγελματικό ποδόσφαιρο γυναικών και στην Ελλάδα, τόσο για την προώθηση του αθλήματος όσο και για την ισότιμη στήριξη των αθλητριών, χωρίς διαχωρισμούς βάση φύλλου.

Από τους ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Ανατολής Ιωαννίνων συμμετείχαν με την υποστήριξη της Βιομηχανίας Συστημάτων Αλουμινίου Europa οι: Μόνικα Καϊτατζή Σοφία Καλαμπακιώτη Σμαράγδα Μητρογεώργου Ελένη Μπολιεράκη Ελπίδα Μπούρη Ζωή Ντότη Μάρθα Παΐλα Ζωή Τσαπραλή Αθηνά Τσαρή

Προπονητής: Ηλίας Αντώνογλου

Σχολιασμος