Παρέμεινε στον θρόνο της η Σεβίλλη, 3-1 την Λίβερπουλ (video)

18.05.2016 Αναγνώστηκε 1712 φορές

Ιστορία έγραψε σήμερα η ομάδα της Σεβίλλης η οποία κατέκτησε για τρίτη διαδοχική χρονιά το Europa League καθώς επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ στον τελικό που έγινε στην Βασιλεία.

Η ομάδα του Έμερι αν και βρέθηκε να χάνει για ένα ημίχρονο, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα στην επανάληψη για να γυρίσει το ματς και τελικά να φτάσει όχι μόνο στην νίκη, αλλά και σε θρίαμβο. Από την άλλη η Λίβερπουλ αν και προηγήθηκε, κατέρρευσε στην επανάληψη, ενώ δικαίως φωνάζει και για δυο οφθαλμοφανέστατα πέναλτι που δεν υπέδειξε ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Κλοπ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και απείλησε με τον Στάριτζ στο 11' και το 25' δίχως αποτέλεσμα, όμως ο ίδιος παίκτης στο 35' έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με εξαιρετικό αριστερό πλασέ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σόρια.

Το γρήγορο γκολ των Σεβίλλης στην επανάληψη έπαιξε μεγάλο ρόλο καθώς άλλαξε άρδην την ψυχολογία της ομάδας του Έμερι που έφτασε όχι μόνο στην νίκη αλλά και στο θρίαμβο με το τελικό 3-1 κόντρα σε μια Λίβερπουλ που απλά παρακολουθούσε ανήμπορη να αντιδράσει.

Δευτερόλεπτα λοιπόν μετά τη σέντρα ο Μαριάνο με ωραία ατομική προσπάθεια βρήκε τον Γκαμεϊρό στην καρδιά της περιοχής και εκείνος εύκολα έφερε το ματς στο 1-1, ενώ δυο λεπτά αργότερα απείλησε για το 2-1 βλέποντας τον Μινιολέ να του στερεί το τέρμα κάτι που συνέβη και στο 60' όταν ο πορτιέρε της Λίβερπουλ σταμάτησε την προσπάθεια του άσου των Ισπανών.

Και αφού ο σκόρερ του 1-1 δεν μπόρεσε να σκοράρει, ανέλαβε δράση ο Κόκε που αγωνίζεται ως αμυντικός σκοράροντας δυο φορές και μάλιστα τα τέρματα αυτά ήταν τα πρώτα στην καριέρα του. Αρχικά στο 64' πλάσαρε ιδανικά για το 2-1 σε μια εξαιρετική επίθεση της Σεβίλλης και στο 70' πέτυχε το τελικό 3-1 χαρίζοντας στην ομάδα του για τρίτη σερί χρονιά το τρόπαιο. Το τρίτο γκολ των Ισπανών έφερε και διαφωνία μεταξύ διαιτητή και βοηθού για το αν έπρεπε να μετρήσει, αλλά ορθώς μέτρησε μιας και η μπάλα έφτασε στον Κόκε από κόντρα σε αντίπαλο.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Έρικσον έφερε την απογοήτευση στην Λίβερπουλ για ακόμα μια αποτυχημένη ευρωπαϊκή χρονιά, ενώ και στο Νησί απέτυχε παταγωδώς καθώς μένει εκτός Ευρώπης. Από την άλλη η ομάδα της Σεβίλλης κατακτά για τρίτη σερί χρονιά το Europa League επίτευγμα μοναδικό και ανεπανάληπτο κάτι που το έχει πετύχει τελευταία ο Άγιαξ την δεκαετία του 70' με την τεράστια αυτή ομάδα που πήρε τρεις σερί χρονιές το κύπελλο Πρωταθλητριών από το 1971, κόντρα στον Παναθηναϊκό, μέχρι και το 1973.

Το ρεκόρ πάντως ανήκει στην Βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ όταν και κατέκτησε 5 σερί κύπελλα Πρωταθλητριών από το 1956 μέχρι και το 1960.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ (83' Μπεντέκε), Λόβρεν, Μορένο, Λαλάνα (73' Άλεν), Μίλνερ, Τσαν, Κουτίνιο, Φιρμίνο (69' Οριγκί), Στάριτζ.

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Σόρια, Μαριάνο, Ραμί (78' Κολοτζιέτζιακ), Καρίσο, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Κριτσόβιακ, Κόκε, Μπανέγα (90'+3' Κριστόφορο), Βιτόλο, Γκαμεϊρό (89' Ιμπόρα).

Σχολιασμος