Θρίαμβος της Λίβερπουλ, πρόκριση για Σεβίλλη

05.05.2016 Αναγνώστηκε 1653 φορές

Πρόκριση με θρίαμβο για την ομάδα της Λίβερπουλ που νίκησε με το εκκωφαντικό 3-0 την Βιγιαρεάλ και εξασφάλισε την πρόκριση της στον τελικό του Europa League εκεί που θα συναντήσει την κάτοχο Σεβίλλη που νίκησε με 3-1 την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Στο "Άνφιλντ" η Λίβερπουλ του Κλοπ δεν άφησε κανένα περιθώριο στο "κίτρινο υποβρύχιο" το οποίο βούλιαξε με 3-0, με τους Άγγλους να καλύπτουν την ήττα στο "Ελ Μαδριγάλ" με 1-0, ενώ στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" η Σεβίλλη είχε τον πρώτο λόγο απέναντι στην Σαχτάρ την οποία και νίκησε με 3-1 με το πρώτο ματς να τελειώνει ισόπαλο 2-2.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 3-0

Μεγάλη νίκη-πρόκριση με σκορ 3-0 για την ομάδα της Λίβερπουλ απέναντι στην Βιγιαρεάλ με τους Άγγλους να ανατρέπουν το 1-0 της Ισπανίας και να τσεκάρουν το ένα από τα δυο εισιτήρια του τελικού.

Η Λίβερπουλ έψαξε από νωρίς το γκολ και μόλις στο 7' προηγήθηκε με 1-0 από το αυτογκόλ του Σοριάνο, ενώ κυνήγησε και το 2-0 δίχως επιτυχία με το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Βιγιαρεάλ ανέβασε την απόδοση της έψαξε το 1-1, όμως στην πρώτη της ευκαιρία η γηπεδούχος ομάδα σκόραρε για το 2-0 και συγκεκριμένα με πλασέ του Στάριτζ στο 63', ενώ ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο 71' όταν ο Ρουίθ αποβλήθηκε δικαιολογημένα με δεύτερη κίτρινη για να φτάσουν οι παίκτες του Κλοπ και στο 3-0 στο 81΄με τον Λαλάνα.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Τουρέ, Λόβρεν, Κλάιν, Μορένο, Μίλνερ, Λαλάνα, Κουτίνιο (82' Άλεν), Τσαν, Στάριτζ (90' Λούκας), Φιρμίνο (89' Μπεντέκε).

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Αρεολά, Γκασπάρ, Μουσάκιο, Ρουίθ, Κόστα, Ντος Σάντος (73' Μπονέρα), Σοριάνο, Πίνα (60' Τριγέρος), Σουάρεθ, Σολδάδο (69' Αντριάν), Μπακαμπού.

ΣΕΒΙΛΛΗ - ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ 3-1

Την ευκαιρία να υπερασπιστεί το τρόπαιο του Europa League για τρίτη σερί χρονιά και να πετύχει ένα ιστορικό ρεκόρ, αν το κατακτήσει, θα έχει η Σεβίλλη, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαχτάρ Ντόνετσκ μετά την νίκη της με 3-1 και πλέον η ομάδα του Έμερι θέλει για τρίτη σερί χρονιά το τρόπαιο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Σεβιγιάνων ο Γκαμεϊρό που άνοιξε το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με την ουκρανική ομάδα να φέρνει το ματς στα ίσια στο 44' με τον Εντουάρντο και το 1-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Γάλλος άσος σκόραρε για το 2-1 της Σεβίλλης με τον Μαριάνο Φερέιρα στο 60' να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και να κλειδώνει την πρόκριση υπερ της ομάδας του.

Σεβίλλη (Έμερι): Σόρια, Τρεμουλινάς (74’ Εσκουδέρο), Ραμί, Κρικόβιακ, Καρίσο, Γκαμεϊρό (82’ Ιμπόρα), Ενζονζί, Μπανέγα (89’ Κριστόφορο), Βιτόλο, Κόκε, Φερέιρα.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουτσέσκου): Πιατόφ, Κούτσερ, Στεπανένκο, Μάρλος (84’ Ντεντίνιο), Μαλίσεφ, Εντουάρντο (84’ Γουέλινγκτον), Τάισον (76’ Μπερνάρντ), Ισμαΐλι, Σρνα, Ρακίτσκι, Κοβαλένκο.

Σχολιασμος