Ισπανικό προβάδισμα στα ημιτελικά του Europa

28.04.2016 Αναγνώστηκε 1636 φορές

Προβάδισμα όσον αφορά την πρόκριση στον τελικό του Europa League απέκτησαν οι δυο ομάδες της Ισπανίας, Βιγιαρεάλ και Σεβίλλη κόντρα σε Λίβερπουλ και Σαχτάρ Ντόνετσκ αντίστοιχα.

Στο "Ελ Μαδριγάλ" η Βιγιαρεάλ με ένα γκολ του Άντριαν Λόπεζ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε με 1-0 την Λίβερπουλ, ενώ στο Λβιβ της Ουκρανίας η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Σαχτάρ Ντόνετσκ και έχει τον πρώτο λόγο στην ρεβάνς στο "Σάντσεθ Πιθχουάν".

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-0

Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Λίβερπουλ με το γκολ του Άντριαν Λόπεζ στις καθυστερήσεις και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό.

Οι δύο ομάδες παρότι είχαν ως πρώτο μέλημα το 0 στην άμυνα δεν κλείστηκαν και έπαιξαν ανοιχτά με τον ρυθμό να είναι αρκετά καλός κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με το "κίτρινο υποβρύχιο" να μπαίνει πιο δυνατά και να επιδιώκει το γκολ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους λοιπόν οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Ντος Σάντος ο Μπακαμπού έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά είδε την προσπάθεια του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Μινιολέ με τον Αφρικανό να χάνει την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της διοργάνωσης.

Οι Άγγλοι του Κλοπ ...ισοφάρισαν τα δοκάρια στο 65' όταν ο Φιρμίνο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή σούταρε, αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ασένχο με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι Ισπανοί ως γηπεδούχοι έψαξαν περισσότερο το γκολ και στο 87' είχαν ευκαιρία με τον Μπακαμπού αλλά το πλασέ του εξουδετέρωσε εκπληκτικά ο Μινιολέ για να φτάσουμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σουάρεθ βγήκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Αντριάν Λόπεθ και αυτός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0 που δίνει ελαφρύ προβάδισμα στο "κίτρινο υποβρύχιο".

Βιγιαρεάλ (Μαρσελίνο): Ασένχο, Μάριο Γκασπάρ, Πίνα, Βίκτορ Ρουίζ, Ντος Σάντος (72' Καστιγιέχο), Σολδάδο (74' Αντριάν Λόπεθ), Κόστα, Μπακαμπού, Σουάρεθ, Σοριάνο, Μπαϊλί (76' Μουζάτσιο).

Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Μίλνερ, Λόβρεν, Κοουτίνιο (46' Άιμπ), Φιρμίνο (89' Μπεντέκε), Μορένο, Λαλάνα, Λούκας, Άλεν.

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΣΕΒΙΛΛΗ 2-2

Ένα βήμα πιο κοντά στο να βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έκανε η Σεβίλλη που έφυγε με το 2-2 από την Ουκρανία κόντρα στη Σαχτάρ αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης.

Η ομάδα του Έμερι, μπήκε ιδανικά στο ματς του Λβιβ, αφού μόλις στο 6’ προηγήθηκε όταν ο Γκαμεϊρό πάσαρε στον Βιτόλο και ο τελευταίος αφού απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του πλάσαρε ιδανικά για το 0-1. Η Σαχτάρ ανέβασε ρυθμό και πριν ακόμα πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα είχε κάνει ανατροπή στο σκορ και μετέτρεψε το εις βάρος της 0-1 σε υπερ της 2-1.

Αρχικά στο 23 ο Μάρλος κατέβασε ιδανικά την μπαλιά του Ρακίτσκι και δεν λάθεψε απέναντι στον Σόρια για το 1-1, ενώ στο 36' ο σκόρερ του 1-1 έγινε δημιουργός καθώς από δική του σέντρα ο Στεπανένκο πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έκανε το 2-1 δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην επανάληψη η Σεβίλλη έψαξε το γκολ καθώς δεν ήθελε να φύγει ηττημένη από την Ουκρανία και τα κατάφερε στο 81' όταν ο σκόρερ του 0-1 ανετράπη από τον Φερέιρα με τον ρέφερι να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και τον Γκαμεϊρό να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα για το 2-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Πλέον οι Σεβιγιάνοι έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον τελικό στην Βασιλεία της Ελβετίας στις 18 Μαΐου.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σερνά, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μαλίσεφ, Στεπανένκο, Μάρλος (90' Μπερνάρντ), Κοβαλένκο, Τάισον (90' Γουέλινγκτον), Φερέιρα (90' Εντουάρντο).

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Σόρια, Μαριάνο Φερέιρα, Ραμί, Καρίσο, Εσκουδέρο, Κριχόβιακ, Ενζονζί, Βιτόλο, Μπανέγα, Κονοπλιάνκα (59’ Κρον-Ντέλι, (72' Κόκε), Γκαμεϊρό.

Σχολιασμος