Πρόκριση με επική ανατροπή για Λίβερπουλ, στα πέναλτι η Σεβίλλη

14.04.2016 Αναγνώστηκε 1176 φορές

Αγώνες ρεβάνς για τα προημιτελικά του Europa League είχαμε σήμερα με συγκλονιστικά παιχνίδια που έσπασαν καρδιές με επίκεντρο την επική ανατροπή και πρόκριση της Λίβερπουλ του Κλοπ απέναντι στην μεγάλη του αγάπη την Ντόρτμουντ, αλλά και την πρόκριση της Σεβίλλης, κατόχου του θεσμού, στα πέναλτι κόντρα στην Μπιλμπάο.

Στο Λίβερπουλ η Ντόρτμουντ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό των Εγγλέζων και βρέθηκε να προηγείται με 0-2 χάρις στα τέρματα των Μικχιταριάν στο 5' και Ομπαμεγιάνγκ στο 9' με τους γηπεδούχους να δείχνουν να τα έχουν χαμένα και πολλοί να θεωρούν ότι η πρόκριση κρίθηκε.

Το γρήγορο γκολ της Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Οριγκί έδωσε ελπίδα στην ομάδα του Κλοπ που πέτυχε τον στόχο της να σκοράρει άμεσα στην επανάληψη. Οι παίκτες της Ντόρτμουντ όμως πέτυχαν το 1-3 δέκα λεπτά αργότερα με τον Ρόις και όλοι πίστεψαν ότι τα πάντα κρίθηκαν με τον Κλοπ να γνωρίζει ταπεινωτικό αποκλεισμό.

Η Λίβερπουλ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και παρότι ήθελε τρία τέρματα για την πρόκριση δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε στο 66' όταν ο Κουτίνιο μείωσε σε 2-3, ενώ το γήπεδο πήρε φωτιά στο 78' όταν ο Σακχό έφερνε το ματς στα ίσια και τα πάντα από την αρχή. Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να διαφυλάξει το 3-3 που θα της έδινε την πρόκριση όμως στις καθυστερήσεις ήρθε το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων με τον Λοβρέν και τους πάντες να παραληρούν με την μεγάλη ανατροπή και την πρόκριση.

Στον ισπανικό εμφύλιο στο "Σάντσες Πιθχουάν" η κάτοχος του τίτλου Σεβίλλη αντιμετώπιζε την Αθλέτικ Μπιλμπάο και είχε τον πρώτο λόγο μετά την νίκη στην έδρα των Βάσκων με 2-1, όμως η ομάδα του Βαλβέρδε πέτυχε την ισοφάριση του σκορ και οδήγησε το ματς στα πέναλτι για να το χάσει εκεί με 4-3.

Ύστερα από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο ο συνήθης ύποπτος της Μπιλμπάο Αντούριθ άνοιξε το σκορ στο 57' για να απαντήσει άμεσα η Σεβίλλη με τον Γκαμεϊρό δυο λεπτά αργότερα. Τελικά ο Ραούλ Γκαρσία στο 80' έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι το οποίο οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί οι δυο ομάδες δεν ρίσκαραν και μοιραία φτάσαμε στα πέναλτι με την γηπεδούχο να είναι εύστοχη σε όλα, τους Βάσκους να αστοχούν και κάπως έτσι ήρθε η πρόκριση για την κάτοχο του θεσμού με 5-4 στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Η Βιγιαρεάλ μπορεί να νίκησε δύσκολα με 2-1 την Σπάρτα Πράγας στο πρώτο ματς επι ισπανικού εδάφους όμως σήμερα είχε εύκολο έργο καθώς επικράτησε με 4-2 στην έδρα της Σπάρτα έχοντας ουσιαστικά καθαρίσει την υπόθεση από το ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 0-3.

Τέλος η μόνη σίγουρη στην επόμενη φάση ήταν η Σαχτάρ που σήμερα νίκησε για δεύτερη φορά την Μπράγκα αυτή τη φορά στην έδρα της με 4-0 και πανηγυρικά πήρε την πρόκριση για τους "4" της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς των "8" του Europa League:

Λίβερπουλ - Ντόρτμουντ 4-3

Σεβίλλη - Μπιλμπάο 1-2 (5-4 πέναλτι)

Σπάρτα Πράγας - Βιγιαρεάλ 2-4

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μπράγκα 4-0

Σχολιασμος