Μεγάλες προκρίσεις για Σπάρτα και Μπράγκα, Λίβερπουλ και Μπιλμπάο τους εμφυλίους

17.03.2016 Αναγνώστηκε 1332 φορές

Αγώνες ρεβάνς για την φάση των "16" του Europa League είχαμε χτες Πέμπτη όπου έγιναν γνωστές οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Επαναληπτικοί στους οποίους σίγουρα ξεχώρισαν οι προκρίσεις των Σπάρτα Πράγας και Μπράγκα κόντρα σε Λάτσιο και Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα που ήταν και τα φαβορί των αγώνων, ενώ στους "εμφυλίους" η Μπιλμπάο πήρε την πρόκριση από την Βαλένθια στον ισπανικό και η Λίβερπουλ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγγλικό.

Στη Ρώμη η εκπληκτική Σπάρτα Πράγας διέλυσε με 0-3 την Λάτσιο καθαρίζοντας από το ημίχρονο την υπόθεση καθώς προηγήθηκε νωρίς 0-2 και στην συνέχεια πέτυχε και το τρίτο τέρμα ολοκληρώνοντας την μεγάλη πρόκριση και παράλληλα έκπληξη.

Στην Πορτογαλία η Μπράγκα συνέτριψε με 4-1 την Φενέρμπαχτσε με τους Πορτογάλους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ, αλλά την ομάδα του Βίτορ Περέιρα να ισοφαρίζει στην εκπνοή του ημιχρόνου, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν σαρωτικοί σκοράροντας τρεις φορές για το τελικό 4-1.

Στο Μεστάγια στον ισπανικό εμφύλιο πραγματοποιήθηκε το πιο συγκλονιστικό ματς των επαναληπτικών με την Βαλένθια που παραπέει στο πρωτάθλημα να σκοράρει νωρίς με τον Μίνα και στο 37' πήρε σκορ πρόκρισης με το πρώτο τέρμα του βραζιλιάνου αμυντικού Σάντος που νίκησε τους πάντες στον αέρα για το 2-0 των "νυχτερίδων", όμως στην επανάληψη ο Αντούριθ πέτυχε το τέρμα των Βάσκων που τους χάρισε και την πρόκριση στο τελικό 2-1 υπερ της ομάδας του Γκάρι Νέβιλ.

Στο "Όλντ Τράφορντ" η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε αυτό που ήθελε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο με τον Μαρσιάλ, όμως ο Κουτίνιο λίγο πριν το ημίχρονο ισοφάρισε σε 1-1 κόβοντας τα πόδια των "μπέμπηδων" που δεν είχαν αντίδραση και η Λίβερπουλ πήρε το εισιτήριο για τους "8" της διοργάνωσης.

Η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη τα έβρισκε σκούρα για 35 λεπτά κόντρα στην Βασιλεία, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου μετέτρεψε το 0-0 σε 3-0 καθαρίζοντας έτσι και την υπόθεση πρόκριση, ενώ πρόκριση για ακόμα μια ομάδα της Ισπανίας με την Βιγιαρεάλ να σφραγίζει την πρόκριση κόντρα στην Λεβερκούζεν στην έδρα των "ασπιρίνων" με το 0-0.

Τέλος δυο ομάδες που είχαν καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι σήμερα πανηγύρισαν την πρόκριση τους με δεύτερη νίκη με τις ομάδες αυτές να είναι η Ντόρτμουντ που νίκησε και στο Λονδίνο την Τότεναμ με 2-1 και για την Σαχτάρ Ντόνετσκ που νίκησε στο Βέλγιο την Άντερλεχτ με 1-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς για την φάση των "16" του Europa League:

Λεβερκούζεν - Βιγιαρεάλ 0-0

Βαλένθια - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

Λάτσιο - Σπάρτα Πράγας 0-3

Τότεναμ - Ντόρτμουντ 1-2

Μπράγκα - Φενέρμπαχτσε 4-1

Σεβίλλη - Βασιλεία 3-0

Άντερλεχτ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-1

Μάντσεστερ Γιουν. - Λίβερπουλ 1-1

Σχολιασμος