Καθάρισε η Ντόρτμουντ, κυρίαρχη η Λίβερπουλ

10.03.2016 Αναγνώστηκε 1355 φορές

Πρώτοι αγώνες για την φάση των "16" του Europa League σήμερα με τις ομάδες να δίνουν τους πρώτους τους αγώνες στην φάση αυτή με φόντο φυσικά την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Σίγουρα από τις πρώτες αναμετρήσεις ξεχωρίζουν η μεγάλη νίκη της Ντόρτμουντ κόντρα στην Τότεναμ με 3-0 που της δίνει δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ στους εμφυλίους είχαμε νίκες των γηπεδούχων με την Λίβερπουλ να νικά 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπιλμπάο με 1-0 την Βαλένθια.

Στο Ντόρτμουντ η Μπορούσια με τους συνήθεις ύποπτους Ομπαμεγιάνγκ και Ρόις με ένα και δυο γκολ αντίστοιχα νίκησε με το ευρύ 3-0 την Τότεναμ και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή στο νησί.

Στον αγγλικό εμφύλιο η Λίβερπουλ ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία και νίκησε 2-0 με κορυφαίο παίκτη της αναμέτρησης τον Ντε Χέα που κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 2-0 με την νικήτρια ομάδα να έχει πλέον ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση. Σκόρερ των νικητών οι Στάριτζ και Φιρμίνιο.

Στον έτερο εμφύλιο αυτόν της Ισπανίας η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε με 1-0 την Βαλένθια σκοράροντας στα μισά του πρώτου μέρους με τον Ραούλ Γκαρσία με την ρεβάνς πάντως να αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον μιας και τα πάντα είναι ρευστά.

Στον άλλο αγώνα που έγινε σε ισπανικό έδαφος η Βιγιαρεάλ νίκησε την Λεβερκούζεν 2-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπακαμπού και έχει και εκείνη τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, ενώ η Σεβίλλη που συμπληρώνει την τετράδα των ισπανικών ομάδων στην διοργάνωση και κάτοχος του τροπαίου παράλληλα έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Βασιλείας και στην ρεβάνς προκρίνεται με νίκη με οποιοδήποτε σκορ.

Στην Πόλη η Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα νίκησε δύσκολα με 1-0 την Μπράγκα χάρις σε ένα τέρμα του Μεμέτ Τοπάλ στο τελευταίο δεκάλεπτο με την ρεβάνς στην έδρα των Πορτογάλων να αναμένεται και εκείνη με ενδιαφέρον.

Τέλος στην Πράγα η εκπληκτική Σπάρτα έβαλε δύσκολα στην Λάτσιο καθώς προηγήθηκε με τέρμα του Φρίντεκ όμως οι λατσιάλι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Μάρκο Παρόλο και έχουν τον πρώτο λόγο στην ρεβάνς της Ρώμης, ενώ η ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό η Άντερλεχτ ηττήθηκε στο Ντόνετσκ από την Σαχτάρ με 3-1 με τους γηπεδούχους από το ημίχρονο να προηγούνται 2-0 (Τάισον, Κούτσερ οι σκόρερ) και να σφραγίζουν την νίκη με το τέρμα του Εντουάρντο αφού αρχικά είχε μειώσει η ομάδα του Βελγίου με τον Ατσεαμπόνγκ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των "16" του Europa League:

Ντόρτμουντ - Τότεναμ 3-0

Φενέρμπαχτσε - Μπράγκα 1-0

Βασιλεία - Σεβίλλη 0-0

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Άντερλεχτ 3-1

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουν. 2-0

Σπάρτα Πράγας - Λάτσιο 1-1

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βαλένθια 1-0

Βιγιαρεάλ - Λεβερκούζεν 2-0

Σχολιασμος