Νοκ-άουτ ο Ολυμπιακός, 1-2 η Άντερλεχτ στην παράταση

25.02.2016 Αναγνώστηκε 1277 φορές

Τον αποκλεισμό του από την συνέχεια του Europa League γνώρισε ο Ολυμπιακός στην παράταση από την Άντερλεχτ με την βελγική ομάδα να παίρνει μια σπουδαία πρόκριση που την δικαιούτω απόλυτα.

Οι Βέλγοι με προίκα το 1-0 στην έδρα τους ταξίδεψαν στον Πειραιά με στόχο το γκολ που θα τους έδινε σημαντικό προβάδισμα, ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδος ήθελαν και εκείνοι το γρήγορο γκολ για να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν εκείνοι την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Άρνολντ Χάντερ ανακάλυψε πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε ΚΑΘΑΡΑ το σώμα του Εμποτζί, αλλά προς γενική κατάπληξη όλων έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φορτούνης δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το δώρο και έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ.

Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους και οδήγησε τις δυο ομάδες στην παράταση με τους Βέλγους να κάνουν πάρτι εκεί και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ατσεαμπόνγκ που σκόραρε στο 103' και στο 111' χαρίζοντας στην ομάδα του την πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που κρίθηκε αγώνας του Ολυμπιακού στο Φάληρο μετά το ενενηντάλεπτο ήταν κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για το κύπελλο της σεζόν 2006-2007 και την μεγάλη πρόκριση του "Άγιαξ" της Ηπείρου.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχώρισε η νίκη πρόκριση της Τότεναμ με 3-0 απέναντι στην Φιορεντίνα όπως και το ισπανικό καρέ με τις τέσσερις ομάδες της χώρας να προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Και αν αυτό το γνώριζαν ήδη Βαλένθια, 0-4 την Ραπίντ σήμερα, Σεβίλλη, γλυκιά ήττα με 1-0 από Μόλντε, η Μπιλμπάο είδε το χάρο με τα μάτια της μέχρι να ισοφαρίσει σε 1-1 την Μαρσέιγ και σε συνδυασμό με το 0-1 της Μασσαλίας να πανηγυρίσει την πρόκριση, μια πρόκριση που πήρε και η Βιγιαρεάλ συμπληρώνοντας την ισπανική τετράδα με το "κίτρινο υποβρύχιο" να αφήνει εκτός θεσμού την Νάπολι μετά το 1-1 στην έδρα της ιταλικής ομάδας.

Το γόητρο των ιταλικών ομάδων έσωσε η Λάτσιο που νίκησε 3-1 την Γαλατά και προκρίθηκε, ενώ αγχώδη πρόκριση και για την Λίβερπουλ με νίκη 1-0 κόντρα στη Άουγκσμπουργκ, ενώ εντυπωσιακή η Σαχτάρ στο Γκεζελκίρχεν συνέτριψε με 3-0 την Σάλκε.

Στο "Όλντ Τράφορντ" η Μίντιλαντ έκανε το λάθος να προηγηθεί κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους "μπέμπηδες" να ξεσπούν στην συνέχεια και να νικούν με το ευρύ 5-1, ενώ παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν αυτό ανάμεσα στην Βασιλεία και την Σεντ Ετιέν με τους Ελβετούς να νικούν μέχρι το 89' 1-0, τους "στεφανουά" να ισοφαρίζουν σε 1-1 και να προκρίνονται αυτοί, για να κάνει στην αμέσως επόμενη φάση η Βασιλεία το 2-1 που της έδωσε και εν τέλει την πρόκριση σε συνδυασμό με το 3-2 της Γαλλίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς της φάσης των "32" του Europa League:

Μπράγκα - Σιόν 2-2

Λοκομοτίβ Μόσχας - Φενέρμπαχτσε 1-1

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μαρσέιγ 1-1

Λεβερκούζεν - Σπόρτινγκ Λισσ. 3-1

Σάλκε - Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-3

Κράσνονταρ - Σπάρτα Πράγας 0-3

Λάτσιο - Γαλατασαράι 3-1

Λίβερπουλ - Άουγκσμπουργκ 1-0

Ραπίντ Βιέννης - Βαλένθια 0-4

Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 1-2 (παρ.)

Πόρτο - Ντόρτμουντ 0-1

Μάντσεστερ Γιουν. - Μίντιλαντ 5-1

Τότεναμ - Φιορεντίνα 3-0

Μόλντε - Σεβίλλη 1-0

Βασιλεία - Σεντ Ετιέν 2-1

Νάπολι - Βιγιαρεάλ 1-1

Σχολιασμος