Ήττα για Ολυμπιακό (1-0) από την Άντερλεχτ

18.02.2016 Αναγνώστηκε 1128 φορές

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε στο Βέλγιο από την Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός για τον πρώτο αγώνα της φάσης των "32" του "Europa League" που διεξήχθη σήμερα στο "Κοστέν Βαν Ντεστοκ" έδρα της βελγικής ομάδας.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τις ευκαιρίες για να προηγηθούν στην αναμέτρηση με την πρώτη φάση να είναι το δοκάρι του Ιντέγε στο 9' και στην επανάληψη απείλησαν με τους Φορτούνη και Μιλιβόγιεβιτς για το 0-1 όμως από ένα τραγικό λάθος του Ρομπέρτο οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ και τελικά κέρδισαν και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό πάντως να αποδεικνύει ότι έχει τα φώντα για ανατροπή των δεδομένων στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στον Πειραιά.

Από τις άλλες αναμετρήσεις για την φάση των "32" του θεσμού ξεχώρισαν οι εμφατικές νίκες της κατόχου του θεσμού Σεβίλλης με 3-0 απέναντι στην Μόλντε και της Βαλένθια απέναντι στην Ραπίντ Βιέννης με το εμφατικό 6-0 σε ένα ματς όπου οι νυχτερίδες από το 35' ήταν ήδη μπροστά με 5-0. Οι δυο ομάδες της Ισπανίας έχουν ήδη κλείσει θέση για τους "16" κάτι που θέλουν να κάνουν και οι άλλες δυο ομάδες της χώρας Βιγιαρεάλ και Μπιλμπάο.

Το "κίτρινο υποβρύχιο" νίκησε με 1-0 την Νάπολι στο "Ελ Μαδριγάλ και η ρεβάνς αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, μιας και οι Ιταλοί έχουν σαν στόχο την διάκριση στον θεσμό, ενώ οι Βάσκοι νίκησαν με 0-1 την Μαρσέιγ στο "Βελοντρόμ" και απέκτησαν προβάδισμα για την ρεβάνς.

Στην ισοπαλία ολοκληρώθηκαν δυο από τα πιο αμφίρροπα ματς της φάσης αυτής με την Φιορεντίνα και την Τότεναμ να μένουν στο 1-1 στην έδρα της πρώτης και στην Τουρκία η Γαλατά να αναδεικνύεται ισόπαλη με το ίδιο σκορ απέναντι στην Λάτσιο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει τις κακές της εμφανίσεις στην Ευρώπη και σήμερα αν και προηγήθηκε της Μίντιλαντ στην Δανία εν τέλει γνώρισε την ήττα από τους Δανούς με 2-1 με τους "μπέμπηδες" πάντως αν είναι σοβαροί στην ρεβάνς και με προίκα το εκτός έδρας τέρμα να βρεθούν στους "16".

Τέλος σε ένα από τα πιο καλά ματς, αν όχι το καλύτερο, η Σεντ Ετιέν κέρδισε με 3-2 την Βασιλεία στο "Ζοφρουά Γκισάρ" και πήρε ισχνό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Ελβετία. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν νωρίς με 2-0, όμως η Βασιλεία μείωσε πριν το ημίχρονο σε 2-1 για να κάνει στις αρχές της επανάληψης το 2-2. Τελικά οι Γάλλοι πήραν την νίκη με 3-2 σε ένα ματς πολύ ωραίο και με ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των "32" του Europa League:

Φενέρμπαχτσε - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 1-0

Ντόρτμουντ - Πόρτο 2-0

Μίντιλαντ - Μάντσεστερ Γιουν. 2-1

Φιορεντίνα - Τότεναμ 1-1

Σεβίλλη - Μόλντε 3-0

Σεντ Ετιέν - Βασιλεία 3-2

Βιγιαρεάλ - Νάπολι 1-0

Άουγκσμπουργκ - Λίβερπουλ 0-0

Σιόν - Μπράγκα 1-2

Γαλατασαράϊ - Λάτσιο 1-1

Μαρσέιγ - Μπιλμπάο 0-1

Σαχτάρ - Σάλκε 0-0

Σπάρτα Πράγας - Κράσνονταρ 1-0

Σπόρτινγκ - Λεβερκούζεν 0-1

Βαλένθια - Ραπίντ Βιέννης 6-0

Σχολιασμος