Με την Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός

14.12.2015 Αναγνώστηκε 1311 φορές

Η τύχη χαμογέλασε διάπλατα στον πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό, τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ελλάδος στην Ευρώπη, καθώς του έστειλε μια από τις πιο βατές ομάδες που υπήρχαν την βελγική Άντερλεχτ.

Μια ομάδα στα μέτρα της ομάδας του Σίλβα καθώς μην λησμονούμε ότι στους ανίσχυρους υπήρχαν ομάδες όπως η Ντόρτμουντ, η κάτοχος του τίτλου Σεβίλλη, η Βιγιαρεάλ, η Βαλένθια και η Φιορεντίνα, αλλά και οι δυο εκπρόσωποι της Τουρκίας Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε ομάδες δηλαδή που ήθελε να αποφύγει ο πειραϊκός σύλλογος.

Η κληρωτίδα λοιπόν του έστειλε την Άντερλεχτ μια ομάδα που είχαν αντιμετωπίσει οι "ερυθρόλευκοι" την σεζόν 2013-2014 στο Champions League και μάλιστα κέρδισαν και τα δυο παιχνίδια με 0-3 στο Βέλγιο και 3-1 στον Πειραιά τα οποία και βοήθησαν για την πρόκριση τότε στους "16" του θεσμού.

Βέβαια όλα τα παραπάνω φαίνονται στο γήπεδο γιατί και πέρσι η κλήρωση ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού, αλλά η Ντνιέπρ είχε πετάξει εκτός θεσμού τους "κόκκινους".

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου εκτός έδρας και η ρεβάνς στο Φάληρο θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα.

Κατα τα άλλα στην κλήρωση των "32" ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις ανάμεσα στην Φιορεντίνα και την Τότεναμ, αυτή ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Πόρτο, αλλά και αυτή της Βιγιαρεάλ με την Νάπολι ομάδων που στοχεύουν στην διάκριση τους στον θεσμό.

Η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη θα αντιμετωπίσει την Μόλντε, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κληρώθηκε με την πρωταθλήτρια Δανίας Μίντιλαντ. Τέλος οι δυο ομάδες που ήταν στον όμιλο του Αστέρα και του ΠΑΟΚ η Σπάρτα Πράγας και η Κράσνονταρ κληρώθηκαν μεταξύ τους.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των "32" του Europa League:

Βαλένθια - Ραπίντ Βιέννης 

Φιορεντίνα - Τότεναμ 

Ντόρτμουντ - Πόρτο 

Φενέρμπαχτσε - Λοκομοτίβ Μόσχας 

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 

Μίντιλαντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

Άουγκσμπουργκ - Λίβερπουλ 

Σπάρτα Πράγας - Κράσνονταρ 

Γαλατάσαραϊ - Λάτσιο 

Σιόν - Μπράγκα 

Σαχτάρ - Σάλκε 

Μαρσέιγ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 

Σπόρτινγκ - Λεβερκούζεν 

Σεβίλλη - Μόλντε 

Βιγιαρεάλ - Νάπολι 

Σεντ Ετιέν - Βασιλεία 

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 18 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα αργότερα στις κλασικές ώρες της διοργάνωσης δηλαδή 20:00 και 22:05.

Μοναδική εξαίρεση ο πρώτος αγώνας της Φενέρμπαχτσε που θα γίνει την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 19:00 για να μην συμπέσει με τον εντός έδρας αγώνα της συμπολίτισσας Γαλατάσαραϊ δύο μέρες μετά, καθώς και ο επαναληπτικός της Μπράγκα που θα γίνει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 19:00 για να μην συμπέσει με τον εντός έδρας αγώνα της Πόρτο την επομένη. 

Η κλήρωση για τους "16" θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου, και οι αγώνες στις 10 και 17 Μαρτίου. Τα προημιτελικά θα γίνουν 7 και 14 Απριλίου (κλήρωση στις 18 Μαρτίου), τα ημιτελικά στις 28 Απριλίου και 5 Μαΐου (κλήρωση στις 15 Απριλίου) και ο τελικός στις 18 Μαΐου στην Βασιλεία.


Σχολιασμος