Βατή κλήρωση για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ με την Φενέρ ο Ατρόμητος

07.08.2015 Αναγνώστηκε 6823 φορές

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για τα play-off του Europa League και το τελευταίο βήμα πριν την φάση των ομίλων.

Από ελληνικής πλευράς υπάρχει τριπλό ενδιαφέρον με την συμμετοχή Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Ατρόμητου. Η τύχη χαμογέλασε σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ενώ αντίθετα έστειλε μια πολύ δύσκολη ομάδα στον Ατρόμητο.

Οι "πράσινοι" μετά τον αποκλεισμό τους από τα play-off του Champions League και την βαριά ήττα στο Βέλγιο με 3-0 κληρώθηκαν με την Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν ομάδα παντελώς άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει στο όνομα που έχει στην Ευρώπη να πράξει το αυτονόητο και να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης καθώς είχε την καλύτερη δυνατή κλήρωση. Το μόνο που μπορεί να τρομάξει είναι το άγνωστο της ομάδας η οποία απέκλεισε τον Απόλλωνα Λεμεσού στην προηγούμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ που προκρίθηκε χτες με αντίπαλο την Σπάρτακ Τρνάβα και στοχεύει στην παρουσία του στους ομίλους κληρώθηκε με την Μπρόντμπι από την Δανία ομάδα περισσότερο γνωστή στον κόσμο αλλά όχι με την πάλαι ποτέ αίγλη που έπαιρνε τίτλους στην Σκανδιναβική χώρα.

Την δεδομένη χρονική στιγμή η δανέζικη ομάδα έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και είναι ουραγός της βαθμολογίας, ενώ απέκλεισε την Ομόνοια χτες για να βρεθεί στα play-off.

Φυσικά και ο Δικέφαλος οφείλει να φέρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa απέναντι στην ομάδα της Δανίας.

Τέλος ο Ατρόμητος που προκρίθηκε απέναντι στην ΑΙΚ φιλοδοξεί να πετύχει την πρόκριση του στους ομίλους. Αντίπαλος της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου η πολύ δυνατή και ποιοτική Φενέρμπαχτσε που ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να ξεχωρίζει από τις κινήσεις της τουρκικής ομάδας.

Προπονητής της Φενέρ είναι ο Βίτορ Περέιρα που πέρσι είχε καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά τα Χριστούγεννα και ως το φινάλε της σεζόν.

Η ομάδα του Περιστερίου ως ανίσχυρη γνώριζε ότι θα είχε πολύ δύσκολο αντίπαλο και η Φενέρμπαχτσε αποτελεί δύσκολη ομάδα με την παράδοση πάντως των ελληνικών ομάδων με τις τούρκικες να είναι υπερ τους.

Το ίδιο φυσικά ευχόμαστε να συμβεί και με τον Ατρόμητο αν και στην γείτονα ομάδα δεν θέλουν καν να διαννοηθούν ότι θα μείνουν και εκτός Europa μετά την αποτυχία πρόκρισης στο Champions League που ήταν και ο μεγάλος τους στόχος.

Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 20 Αυγούστου και οι ρεβανς στις 27 του ίδιου μήνα.


Σχολιασμος