Οι πιθανοί αντίπαλοι για Ατρόμητο, ΠΑΟΚ στο Europa

17.07.2015 Αναγνώστηκε 2783 φορές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα αμέσως μετά την κλήρωση του Champions League η κλήρωση για τον γ' προκριματικό του Europa League.

Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στους Ατρόμητο και ΠΑΟΚ με τους Περιστεριώτες να είναι ήδη εκεί, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα στην Κροατία, όμως το γκολ του στο τέλος απέναντι στην Λοκομοτίβα του δίνει την δυνατότητα να προκριθεί και εξυπακούεται ότι πρέπει να προκριθεί.

Η ομάδα των Αθηνών θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ΑΙΚ Στοκχόλμης - Σιράκ με την λογική να θέλει τους Σουηδούς που επιβλήθηκαν των Αρμένιων με 2-0.

Μια ΑΙΚ που έγινε γνωστή στους Έλληνες φιλάθλους όταν απέκλεισε το καλοκαίρι του 1999 την ΑΕΚ με λευκή ισοπαλία στην Αθήνα και νίκη 1-0 στην έδρα της.

Ομάδα που σίγουρα μπορεί ο Ατρόμητος να περάσει, αλλά και ομάδα σε φουλ φόρμα μιας και η Σουηδία είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Από την άλλη αν ο ΠΑΟΚ τα καταφέρει με την Λοκομοτίβα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Σπάρτακ Τρνάβα - Λίνφιλντ με το πρώτο ματς να λήγει 2-1 υπερ της Σπαρτακ.

Ο Δικέφαλος έχει προϊστορία με την Σπάρτακ Τρνάβα και αφορά την σεζόν 1997-1998 με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη όταν και αντιμετώπισε την ομάδα της Σλοβακίας.

Το αυτό συνέβη πριν την μεγάλη πρόκριση επί της Άρσεναλ όπου παραλίγο να τα βρει σκούρα με τους Σλοβάκους τους οποίους υποδέχτηκε καλοκαιριάτικα στην Τούμπα και βρέθηκε να χάνει 0-3!!! μέχρι να το γυρίσει στο τελικό 5-3 και να προκριθεί με ακόμα μια νίκη στην Σλοβακία.

Από την άλλη η Λίνφιλντ είναι γνωστή στους Έλληνες φιλάθλους καθώς είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό την σεζόν 1984-1985, ενώ θα αποτελούσε και τον αντίπαλο του ΠΑΣ Γιάννινα την σεζόν 2013-2014 όμως η μη αδειοδότηση του ΠΑΣ έστειλε την Ξάνθη στις αναμετρήσεις αυτές.

Και τις δυο φορές οι ελληνικές ομάδες ήταν αυτές που πανηγύρισαν την πρόκριση.

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα λάβουν χώρα στις 30 Ιουλίου, ενώ οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν μια εβδομάδα αργότερα ήτοι στις 6 Αυγούστου.


Σχολιασμος