- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Στην εκπομπή "Sports Arena" του ITV με τους Νίκο Σκούμπο και Έλενα Αντωνίου φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα (13/1) το μέλος της διοίκησης του Ροδοτοπίου και εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΠΣ Ηπείρου στις επικείμενες εκλογές, Σπύρος Πάικας.
Ο κ. Πάικας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν την Κυριακή (12/1) στο παιχνίδι της Α’ κατηγορίας του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος μεταξύ Κρύας και Ροδοτοπίου, υποστήριξε ότι η ομάδα του έπεσε θύμα της κακής διαιτησίας του κ. Ζαμπαλά, η οποία ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά κακών διαιτησιών που έχει συναντήσει τελευταία και τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει επιλεκτική στοχοποίηση του Ροδοτοπίου εξαιτίας της δικής του υποψηφιότητας στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣ Ηπείρου.
Ο επικεφαλής της ΕΝ.Κ.Ε.Π. ισχυρίστηκε ότι η λανθασμένη η απόφαση του κ. Ζαμπαλά, με τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ της Κρύας, είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί ένταση στο γήπεδο, η οποία ωστόσο κακώς "βαφτίστηκε" εκτεταμένα επεισόδια. Για τη ρίψη πέτρας στον αγωνιστικό χώρο, η οποία καταγράφηκε στο φύλλο αγώνος από τον κ. Ζαμπαλά, δήλωσε άγνοια, ωστόσο καταδίκασε τη συμπεριφορά του πατέρα του, Ανδρέα Πάικα, για τη φραστική επίθεση στο διαιτητή.
Στη συνέχεια, ο κ. Πάικας τόνισε ότι ο δικός του ρόλος ήταν πυροσβεστικός όταν αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει από τα όρια, επικαλούμενος μάλιστα τις μαρτυρίες τόσο του κ. Δάλλα όσο και των κ.κ. Κοζανίτη και Κοντοδήμα που βρέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο της Κρύας.
Ο κ. Πάικας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι στο ρεπορτάζ του PASsports.gr συνδέθηκε η δική του δράση με αυτή του πατέρα του, που έλαβε μέρος στα επεισόδια, υπερασπιζόμενος την ξεχωριστή του οντότητα και παρουσία στο χώρο.
Σε ερώτηση για το ποια είναι η παράταξη που έχει τη δύναμη να επηρεάζει διαιτητές ώστε οι τελευταίοι να «λειτουργούν» εναντίον της ομάδας του, όπως ισχυρίστηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κρύα, ο κ. Πάικας απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση παρά αρκέστηκε σε αιχμές και υπονοούμενα για τραπεζώματα διαιτητών παρουσία προέδρων.
Σε ερώτηση για το αν η παράταξή του θα παραμείνει ανεξάρτητη έως τις επικείμενες εκλογές ή εάν θα συμπορευθεί με το νυν πρόεδρο της ΕΠΣ, Βασίλη Μάντζιο, επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι δηλαδή η ΕΝΚΕΠ δεν έχει ξεφύγει από το πνεύμα της αρχικής της διακήρυξης που έκανε λόγο για διάθεση ανανέωσης στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η παράταξή του θα καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφικό ρεύμα στις επικείμενες εκλογές διατηρώντας παράλληλα την ανεξαρτησία της.
Ο κ. Πάικας «εξακόντισε» τα βέλη του εναντίον εκείνων που δε δέχθηκαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ίδιο και τους συνεργάτες του, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΕΝΚΕΠ παραμένει μια παράταξη ανοιχτή σε συνεργασίες με όλους όσους έχουν διάθεση για προσφορά.
Υποστήριξε, ωστόσο, ότι ο ίδιος μπορεί να μην κατέλθει ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, διότι διαφωνεί με τη διαμορφωθείσα προεκλογική κατάσταση αφήνοντας για άλλη μια φορά υπονοούμενα για τον τρόπο που λειτουργούν οι αντίπαλες παρατάξεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπομπή έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και το πρώην μέλος της ΕΔ, Κώστας Δάλλας, ο οποίος υπερασπίστηκε το κ. Ζαμπαλά και ζήτησε από τον κ. Πάικα να είναι προσεκτικότερος στις τοποθετήσεις του.
Σχόλιο PASsports:gr: O κ. Πάικας, στην τηλεοπτική του συνέντευξη, έκανε λόγο για στοχοποίησή του από το δικό μας site, κάτι που φυσικά δεν ισχύει καθώς το PASsports.gr διατηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων από τις τέσσερις υποψήφιες παρατάξεις για τις εκλογές της ΕΠΣΗΠ.
Αυτό άλλωστε μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα αν ανατρέξει κανείς σε παλαιότερες αναρτήσεις του site, όπου μπορεί να διαβάσει νέα και ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων, μεταξύ των οποίων και της ΕΝ.Κ.Ε.Π.
Από εκεί και πέρα, είναι θετικό το γεγονός ότι ο κ. Πάικας καταδίκασε τη φραστική επίθεση του πατέρα του, Ανδρέα Πάικα, προς το διαιτητή Ζαμπαλά, διαχωρίζοντας τη θέση του.
Άλλωστε αυτή πρέπει να είναι η στάση σε παρόμοια φαινόμενα όλων όσων εμπλέκονται στα κοινά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου .
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.