- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Με νίκες και μάλιστα εκτός έδρας ξεκίνησαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας ο Θρίαμβος Σερβιανών (0-1 το Καλπάκι), το Ροδοτόπι (0-2 την Κόντσικα) και το Κάστρο (0-2 την Λαψίστα).
Καλπάκι-Θρίαμβος Σερβιανών 0-1
Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων στην Α' κατηγορία ο Θρίαμβος Σερβιανών πέρασε με νίκη 0-1 από το Καλπάκι μπαίνοντας έτσι με το δεξί στην παρθενική του εμφάνιση σε αυτή την κατηγορία.
Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος με τις δυο ομάδες να ψάχνουν να βρουν τα πατήματα τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το Καλπάκι είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10' όταν ο Κοτίκας έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Ο Θρίαμβος Σερβιανών κατάφερε να ανοίξει το σκορ λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 43' ο Παππάς με πλασέ έκανε το 0-1.
Στην επανάληψη παρότι δεν είχαμε γρήγορο ρυθμό το Καλπάκι ήταν αυτό που έφτασε κοντά στο να ισοφαρίσει όταν στο 60' ο Γκόνης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι.
Διαιτησία: Μπούμπας (Παπαδημητρίου-Παπαλαζάρου)
Καλπάκι: Κουβεντάρης, Ηλίας Β., Ηλίας Μ., Μπίκας, Ντέλας (67' Γκίκας), Τσουμάνης (73' Σμπόνιας), Μπονόβας, Μερκουριάδης (68' Κάτσης), Κατσαβριάς, Κοτίκας, Γκόνης
Θρίαμβος Σερβιανών: Καραθανάσης, Διαμαντόπουλος, Μαντρεγκόνα, Τσέλλιος, Λιαπάκης, Χυσοτότσι (90' Αγραφιώτης), Χολέβας (91' Ριστάνης), Σταμούλης, Παππάς (83' Φώτης), Κατσάνος, Πεππές
Κόντσικα-Ροδοτόπι 0-2
Μέσα σε μισή ώρα κατάφερε το Ροδοτόπι να πετύχει δυο γκολ εναντίον της Κόντσικας και να "καθαρίσει" το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.
Η ομάδα του Βασίλη Σιαφάκα με το καλημέρα (3΄) έκανε το 0-1 με τον Πασχάλη και ενώ η Κόντσικα πίεζε για να πετύχει την ισοφάριση ήρθε στο 30' ο Ραγιάς και με πλασέ έκανε το 0-2 σκορ που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη η Κόντσικα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες στο 60' με τον Γκίκα και στο 65' με τον Χρυσικόπουλο για να πετύχει κάποι γκολ που θα έδινε ελπίδες για να κάνει την ανατροπή.
Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε το Ροδοτόπι να πανηγυρίζει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη και την Κόντσικα να κοιτάει πως θα καλύψει τους χαμένους εντός έδρας βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια.
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Μπαδήμας-Ναστούλης)
Κόντσικα: Αναγνώστου, Τσούνης, Ντόβας, Πρέντζας (46' Κολιούσης), Σπύρου, Γκίκας, Μπέρτζος, Χρυσικόπουλος, Μπαλατζία (70' Μπασιαδήμας), Γκάγκαλης, Οικονόμου
Ροδοτόπι: Σταυρόπουλος, Γκουγιάννος, Πάικας, Ντομουτχής (75' Γκορμπάσι), Ντίνος, Δάλλας, Πασχάλης (85' Μπαρλαγιάννης), Ραγιάς, Μαλάτος, Παπαγεωργίου (90' Κυπριανός), Παππάς
Λαψίστα-Κάστρο 0-2
Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο το Κάστρο πήρε τη νίκη εκτός έδρας με 0-2 από την Λαψίστα κάνοντας ποδαρικό με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.
Η Λαψίστα παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου με πολλά λάθη και χωρίς συνοχή στο παιχνίδι της και έδειξε οτι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να έρθει στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής της Γιάννης Καραφέρης.
Το σκορ για το Κάστρο άνοιξε στο 25' ο Κώτσας, ενώ στο 30' η Λαψίστα είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-1 με τον Τζαλαγιάννης όμως δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Γκοτζιά.
Το Κάστρο είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 85' ο Χριστακόπουλος έκανε το 0-2 "κλειδώνοντας" τους τρείς βαθμούς της νίκης.
Διαιτησία: Σιαμέτης (Αντωνίου-Διαμάντης)
Λαψίστα: Κότικας Σ., Κασσής, Κολόκας (35' λ.τρ. Σιώζιος), Αργύρης, Νάστος, Νούγιας, Κατσαρός, Μάντζαρης (20' λ.τρ. Δήμας), Τζαλαγιάννης (60' Μπότσιος), Κοσμάς.
Κάστρο: Γκοτζιάς, Παππάς, Δάλλας, Κατσάνος, Δούμας, Μπάλλας, Μπάφας (55' Κουκουθάκης), Τζώρτζης, Λιπιώτης (85' Καλαντζής), Κώστας (75' Παππάς Ε.), Χριστακόπουλος
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.