- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Σε κλίμα συγκίνησης έγινε, το απόγευμα της Κυριακής, το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου στη μνήμη του αθλητικογράφου Ανδρέα Φιλιππούση στο γήπεδο του Ελληνικού.
Στο τουρνουά συμμετείχαν η οικοδέσποινα Αναγέννηση, η Θύελλα Κατσικά, ο ΑΟ Σταυρακίου και το Νεοχωρόπουλο/Κάστρο.
Πριν την έναρξη των αγώνων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο της ενορίας Ελληνικού π. Αθανάσιο.
Ο Ανδρέας Φιλιππούσης, ιδιοκτήτης του Ioannina Arena, συνεργάτης του SUPER FM και μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), υπήρξε από τους πιο δραστήριους και αφοσιωμένους εκπροσώπους του τοπικού αθλητικού ρεπορτάζ, γυρίζοντας στα γήπεδα με την κάμερά του και τη φωτογραφική μηχανή.
Μάλιστα, παρουσίαζε μαζί με τον Πέτρο Σιούλη την αθλητική εκπομπή του Epirus Tv1 «Στον παλμό του Ερασιτεχνικού».
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών και η απώλειά του γέμισε με θλίψη την οικογένειά του, όλους όσοι τον γνωρίζαμε και τον κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Μάλιστα, ο Ανδρέας βοήθησε τα μέγιστα για την επαναδραστηριοποίηση της ομάδας του Ελληνικού πριν 13 χρόνια, χωριό καταγωγής της μητέρας του.
Η τελετή ονοματοδοσίας του γηπέδου σε «Ανδρέας Φιλιππούσης» έγινε στις 2 Ιουνίου 2024, σε υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Βορείων Τζουμέρκων, μετά από πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου «Αναγέννηση Ελληνικού» και αίτημα της Κοινότητας Ελληνικού.
Το τουρνουά που έγινε για τρίτη χρονιά και θα γίνει θεσμός, αποτελεί φόρος τιμής στον Ανδρέα.
Αναγνώριση
Ο δημοτικός σύμβουλος Βορείων Τζουμέρκων και πρώην πρόεδρος της Αναγέννησης Θεόδωρος Διαμάντης ευχαρίστησε τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στους παρισταμένους το μήνυμα που εκφωνήθηκε από την πλευρά της οικογένειας, ενώ έγινε αναφορά στην πετυχημένη περσινή πορεία της Αναγέννησης, που πήρε το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας και ανέβηκε στη Β’ κατηγορία.
Τη μνήμη του Ανδρέα τίμησε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαϊτσης, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντικό οι παράγοντες και οι παίκτες των σωματείων να αναγνωρίζουν την προσφορά του Ανδρέα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Τέλος, ανέφερε πως υπάρχει ελπίδα για τη νέα γενιά.
Ο Πρόεδρος της Αναγέννησης Μπάμπης Έξαρχος έδωσε αναμνηστικά δώρα στις ομάδες που συμμετείχαν, στους διαιτητές Θανάση Θανασιά- Αρη Πασιά- Διαμάντη Διαμάντη και στην οικογένεια του Ανδρέα, στον Δήμαρχο και την ΕΠΣ. Την ΕΠΣ Ηπείρου εκπροσώπησε ο Οδυσσέας Μπλέτσος.
Το τουρνουά…
Αν και το αγωνιστικό σκέλος σε αυτά τα τουρνουά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, στον τελικό προκρίθηκαν η Κατσικά (3-0) το Νεοχωρόπουλο/Κάστρο και η Αναγέννηση Ελληνικού (3-1) το Σταυράκι.
Στον τελικό, η Θύελλα Κατσικάς κέρδισε στα πέναλτι το Ελληνικό με 5-4, 3-3 κ.α.
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.