Δυσκόλεψε η παραμονή για Αμφιθέα, 1-0 από την Πλατανιά (video)

23.05.2026 Αναγνώστηκε 210 φορές

Για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, η ΑΕ Πλατανιάς επικράτησε του Αστέρα Αμφιθέας με σκορ 1-0 και βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, με την ομάδα του Δημήτρη Κατερίνη να διανύει μια εξαιρετική περίοδο στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας τρεις νίκες μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές. Από την άλλη η Αμφιθέα παραμένει σε δεινή βαθμολογική θέση, με την υπόθεση παραμονή να δυσκολεύει. Η Αμφιθέα που καιγόταν για βαθμούς στο σαββατιάτικο παιχνίδι, έφυγε με άδεια χέρια από την Πλατανιά, ενώ τις δυο τελευταίες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει την Κοσμηρά και την ΑΕ Γιάννενα. 

Δυσκόλεψε η παραμονή για Αμφιθέα, 1-0 από την Πλατανιά (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Στο γήπεδο της Πλατανιάς, η τοπική ομάδα επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία το τελευταίο διάστημα στη Β' κατηγορία, φτάνοντας σε μια νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στην Αμφιθέα, χάρη σε γκολ του Κωνσταντίνου Κεφάλα.

Η Πλατανιά στο πρώτο μέρος μπήκε δυνατά και στο 5' ο Χήτας έκανε το πλασέ αλλά έδιωξε σωτήρια ο τερματοφύλακας Αποστόλου. Η ομάδα του Κατερίνη απείλησε ξανά με τον Κορδιά με παίκτη της Αμφιθέας να διώχνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος. Η Αμφιθέα δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική σε ένα γενικότερα μέτριο ημίχρονο, χωρίς συγκινήσεις και το κάτι ιδιαίτερο στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δυο ομάδες ήταν πιο δραστήριες επιθετικά, με τους γηπεδούχους να έχουν τη μερίδα του λέοντος στις φάσεις. Ο Αϊβατίδης στο 63' έχασε μια καλή στιγμή να δώσει το προβάδισμα στην Πλατανιά, ενώ σε επόμενη φάση μετά από σέντρα από αριστερά, ο Χήτας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Αμφιθέα ήταν και εκείνη απειλητική και επιθετικά δραστήρια, έχοντας δυο φάσεις, με σημαντική του Μάζη.

Η ομάδα του Κώστα Γεωργάκη έφτασε πολύ κοντά στο 85' με δυο δοκάρια στην ίδια φάση από τους Ήσυχο και Βλαχόπουλο. Η Πλατανιά ήταν εκείνη που βρήκε τελικά το νικητήριο τέρμα σε σουτ του Κεφάλα εκτός περιοχής, με τους γηπεδούχους να χάνουν ακόμη μια ευκαιρία με τον Αιβατίδη.

Με την ήττα αυτή, η υπόθεση παραμονή δυσκόλεψε για την Αμφιθέα, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Διαιτησία: Θανασιάς (Χατζής- Μουστακλής)

P8660185

Πλατανιά (Δημήτρης Κατερίνης): Γιώτης, Μπολονέζος (82' Δεληκούρας), Παγώνας (65' Κεφάλας), Τσουβέλης (65' Ζάρρας), Μποζέλα, Αγγέλης, Κορδιάς (82' Τσαρπέλας), Τσουμάνης, Χήτας, Πολύζος (65' Βλάχος), Αϊβατίδης.

P8660184

Αμφιθέα (Κώστας Γεωργάκης): Αποστόλου, Παπαευθυμίου (46' Ήσυχος), Σδούκος, Γούλας (62' Χαλιάσος), Μπαρούτας, Παππάς, Κυριαζής, Τσακιρίδης, Βλαχόπουλος, Νάνος (67' Λαδιάς), Μάζης.

 

 

Σχολιασμος