«Αγκαλιά» με την πρόκριση η ΑΕ Γιάννενα, 1-4 το Νησί (video)

11.03.2026 Αναγνώστηκε 182 φορές

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ηπείρου βρίσκεται η ΑΕ Γιάννενα, καθώς επικράτησε με σκορ 1-4 του Αετού Νήσου στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Η ομάδα του Αντώνη Δημητρίου, παρότι αγωνίζεται στη Β’ Ερασιτεχνική, έχει καταγράψει μια εκπληκτική πορεία στο Κύπελλο, καθώς μετά την Καστρίτσα, ετοιμάζεται να «πετάξει» εκτός θεσμού ακόμη μία ομάδα Α’ κατηγορίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης των «οράνιε» ο Δημήτρης Βέρμπης που σημείωσε δυο γκολ.

 «Αγκαλιά» με την πρόκριση η ΑΕ Γιάννενα, 1-4 το Νησί (video)

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα με φάσεις εκατέρωθεν. Στο 3’ σε σουτ του Αναστασιάδη απέκρουσε ο Τασιούλας, ενώ οι προσπάθειες των Κουλούρη και Κοντογιάννη δεν είχαν αποτέλεσμα.
Το Νησί είχε δοκάρι στο 10’ με τον Κοντογιάννη, σπαταλώντας έτσι μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Ο δυνατός ρυθμός και η μοιρασμένη κατοχή συνεχίστηκε έως και το πρώτο μισάωρο του αγώνα, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 30’, όταν ο Μεντής έσπασε τη μπάλα στον Βέρμπη και εκείνος με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα Τασιούλα, γράφοντας το 0-1.

Σε πολύ καλό χρονικό σημείο η ΑΕΓ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν στο 44’ ο Βέρμπης σκόραρε από κοντά "σπρώχνοντας" την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από ασίστ του Αναστασιάδη και ωραία ενέργεια του Μάντζου από τον οποίο ξεκίνησε η φάση, πετυχαίνοντας παράλληλα και δεύτερο προσωπικό τέρμα, αλλά και το σκορ του ημιχρόνου.


Στην επανάληψη όπως ήταν λογικό ο ρυθμός έπεσε αισθητά και παρότι ο Αετός μπήκε με γρήγορο γκολ, η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα, παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό.

Μόλις στο 47΄ ο Αετός μείωσε με τον Βλαχιώτη από κοντά μετά από σέντρα του Κοντογιάννη για το 1-2, βάζοντας την ομάδα του ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης του αγώνα αλλά και της πρόκρισης.

Το σύνολο του Κώστα Μπίλη απείλησε στο 48’ με τον Κοντογιάννη να κάνει το σουτ αλλά να αποκρούει ο τερματοφύλακας Θάνος.


Η συνέχεια ωστόσο ανήκε στους «οράνιε» , οι οποίοι στο 62’ πέτυχαν τρίτο γκολ με τον Μάντζο με σουτ εντός περιοχής, ενώ στο 77’ ο Κουλούρης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Μάλιστα, η ΑΕ Γιάννενα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη, μιας και στο 87’ ο Ηλίας έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε ο Τασιούλας.

Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Μαρτίου, η Πίνδος Κόνιτσας θα αντιμετωπίσει τη Θύελλα Κατσικάς στο δεύτερο ημιτελικό.

Διαιτησία: Βλάχος (Ευαγγέλου- Σάτκλιφ)

Αετός Νήσου (Κώστας Μπίλης): Τασιούλας, Σιόντης, Χάιδας (46’ Βλαχιώτης), Κοτσίνας, Πρέμος, Τζιμογιάννης, Καλαμπόκης, Αλεξίου, Κοντογιάννης, Κλεισούρας (80’ Γούκος), Μιχαήλ.

ΑΕ Γιάννενα (Αντώνης Δημητρίου): Θάνος, Μεντής (70’ Ναυρόζογλου), Κουλούρης, Ζήκος, Τάχιας, Ντούλας, Λαλάϊ, Βέρμπης (85’ Μητσιόπουλος), Αναστασιάδης (85’ Γιαννάκης), Μπιστιόλης (70’ Ζώτος), Μάντζος (76’ Ηλίας).

 

Σχολιασμος