Το ευχαριστώ του Μανώλη Σκούφαλη στους Αμπελόκηπους

20.05.2025 Αναγνώστηκε 387 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο Μανώλης Σκούφαλης ευχαρίστησε την ομάδα των Αμπελοκήπων για τα δύο χρόνια συνεργασίας τους και έκανε έναν αναλυτικό απολογισμό των όσων κατάφερε η ομάδα στα δύο χρόνια που είχε την τεχνική ηγεσία. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Γιάννη Καπέρδα, τους παίκτες και όλους τους συνεργάτες του για την αγάπη και τον σεβασμό που του έδειξαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σκούφαλης ετοιμάζεται να κάνει ένα σημαντικό άλμα στην προπονητική του καριέρα.

Το ευχαριστώ του Μανώλη Σκούφαλη στους Αμπελόκηπους

Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Σκούφαλη:

«Μετά από δύο χρόνια με την ομάδα των Αμπελοκήπων ήρθε η ώρα να τραβήξουμε διαφορετικούς δρόμους. Μια απόφαση που δεν ήταν εύκολη για μένα γιατί ήρθε μετά από πολλή σκέψη και πολλές συζητήσεις. Είναι μια απόφαση καθαρά δική μου με γνώμονα το καλό το δικό μου και της οικογένειας των Αμπελοκήπων.

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια χτίσαμε μια ομάδα από την αρχή. Με όραμα να την φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο με πολλή δουλειά, με απέραντο σεβασμό, με ειλικρίνεια και με πάθος για τον τρόπο παιχνιδιού και το ποδόσφαιρο που ήθελα να παίζει η ομάδα. Την πρώτη χρονιά καταρίψαμε κάθε ρεκόρ κατακτώντας αήττητοι το πρωτάθλημα της Β' Ερασιτεχνικής μετά από 38 αγωνιστικές και σπάζοντας και το ρεκόρ επίτευξης τερμάτων. Η ομάδα επέστρεψε εκεί όπου ανήκει δικαιωματικά, στην Α' Ερασιτεχνική, μετά από απουσία 5 χρόνων.

Βάλαμε τις βάσεις για να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, μια ομάδα που θα είναι ευτυχισμένη με τη φανέλα που θα πρωταγωνιστεί και για να είσαι πρωταγωνιστής χρειάζεται επαγγελματισμός και ενότητα. Η φιλοσοφία μου έχει να κάνει με τον σεβασμό. Σέβομαι κάθε άνθρωπο και θέλω να με σέβονται και αυτοί αντίστοιχα. Αυτό έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές μου, που σε δύο χρόνια συνεργασίας, κατάφερα να αλλάξω τη φιλοσοφία που είχα για το ποδόσφαιρο, να με ακολουθήσουν και να κάνουν μια φανταστική πορεία, με στόχους στην Α' Ερασιτεχνική.

Το περασμένο καλοκαίρι μας είχαν από την αρχή ξεγραμμένους και πεσμένους από την αρχή, όταν 30 ποδοσφαιριστές που κάναμε πρόταση δεν ήρθαν στην ομάδα, κάτι που είναι σεβαστό πλήρως. Ο καθένας αποφασίζει για το που θέλει να πάει και τι θέλει να κάνει. Φτιάξαμε μια ομάδα με πολλή δυσκολία, όμως πάντα με γνώμονα το καλό του συλλόγου, για να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να χαίρεται να την βλέπει ο κάθε φίλαθλος.

Η ομάδα των Αμπελοκήπων τερμάτισε τρίτη και έπαιξε ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο. Κατάφερε να κοιτάζει τον κάθε αντίπαλο στα ίσια. Αυτή την αυτοπεποίθηση την πέρασα στους ποδοσφαιριστές μου, στη διαχείριση σκληρών και δύσκολων στιγμών, αλλά και σύνθετων καταστάσεων κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αλλά και σε όλη τη σεζόν.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που δημιούργησε την ομάδα αυτή σε αυτά τα δύο χρόνια που συνεργαστήκαμε, με πίστεψε και μου έδειξε ότι με θέλει από την πρώτη στιγμή στην ομάδα.  Για να ξεκινήσει όλο αυτό που φτιάξαμε αυτά τα δύο χρόνια και για να χτιστεί μια δυνατή φιλία που θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Γιάννη Καπέρδα σε ευχαριστώ που με πίστεψες και σε ευχαριστώ για όλο αυτό που φτιάξαμε με πολλή αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλο.

Ευχαριστώ και τους ποδοσφαιριστές μου που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά. Κυρίως τους ευχαριστώ γιατί με άκουσαν, εξελίχτηκαν ποδοσφαιρικά και μπόρεσαν να αλλάξουν την φιλοσοφία τους για το ποδόσφαιρο. Τους εύχομαι ότι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου. Τον Γιάννη Καλογιάννη που ήταν δίπλα μου σε όλες τις καλές και κακές στιγμές και του είμαι ευγνώμων. Τον Σταύρο Καρατάσο, έναν εξαιρετικό γυμναστή, με τον οποίο μαζί βάλαμε τα θεμέλια για να φτιάξουμε αυτή την ομάδα. Τους ευχαριστώ και τους δύο μέσα από την καρδιά μου.

Ευχαριστώ και τους ανθρώπους που είναι πίσω από όλο αυτό, αλλά δεν φαίνονται. Με μεράκι και πολλή δουλειά βρίσκονταν συνέχεια κοντά μας, στα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Γιατί χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχαν όλα τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ τον Βασίλη Παπαδόπουλο που δύο χρόνια προσέφερε τα μέγιστα, μαζί με τον Κώστα τον Γαλάνη, τον Γιώργο Μούλια, τον Χρήστο Στούκα. Ο καθένας τους έβαλε ένα μικρό λιθαράκι για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι η ομάδα να πάει ακόμα ψηλότερα στο μέλλον γιατί το αξίζει...

Με εκτίμηση

Σκούφαλης Μανώλης»

Σχολιασμος