Ήθελε την άνοδο και την πήρε, ΑΕ Γιάννενα - Κρανούλα 3-0 (video)

13.05.2024 Αναγνώστηκε 907 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Το τρίποντο που χρειάζονταν για να εξασφαλίσει την άνοδο της πήρε την Κυριακή η ΑΕ Γιάννενα καθώς επικράτησε με 3-0 της Κρανούλας στο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ για την 31η αγωνιστική της Β' Ερασιτεχνικής και σε συνδυασμό με την ήττα του Πωγωνάτου ξέφυγε 26 βαθμούς από την τέταρτη θέση.

Ήθελε την άνοδο και την πήρε, ΑΕ Γιάννενα - Κρανούλα 3-0 (video)

Στο πρώτο ημίχρονο η Κρανούλα πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ, όμως στην επανάληψη οι παίκτες του Σταύρου Παπαβασιλείου κυριάρχησαν και πέτυχαν 3 γκολ μέσα σε 17 λεπτά καθαρίζοντας το ματς.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Κρανούλα του Σωτήρη Βλαχογιώργου μπήκε δυναμικά στο ματς και μόλις στο 2’ ο Αγγέλης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ σουτ του Κίτου από πλάγια δεξιά. Στο 7΄ο Ζήσης απείλησε με σουτ από τον άξονα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 10’ ο Αλιζάι βρέθηκε ολομόναχος μετά από σέντρα του Κίτου από δεξιά και σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο πορτιέρο Αγγέλης έδιωξε με το ένα χέρι και έσωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ.

Σταδιακά η ΑΕ Γιάννενα άρχισε να ισορροπεί και στο 14’ σουτ του Κοκκιάδη μετά από εκτέλεση κόρνερ έφυγε άουτ, ενώ στο 17’ ο Ηλίας έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε από πλάγια αριστερά, όμως ο Σταυρόπουλος έπεσε και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 21’ ο Τσίκας βρέθηκε αφύλακτος μετά από σέντρα του Δάλλα, αλλά η κεφαλιά που πήρε δεν βρήκε στόχο και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο τελευταίο τέταρτο καθώς δυνάμωσε και η βροχή που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων και το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η βροχή είχε σταματήσει και οι δύο ομάδες προσπάθησαν απειλήσουν με στατικές φάσεις. Αρχικά, στο 49’ η ΑΕ Γιάννενα με εκτέλεση φάουλ του Μαλάμου και στη συνέχεια η Κρανούλα με απευθείας φάουλ του Βαλάντη Ζήση στο 53’. Και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ παρά τις καλές εκτελέσεις.

Η ΑΕ Γιάννενα κυριάρχησε για ένα εικοσάλεπτο από το 55’ έως το 75’ και πέτυχε τρία γκολ, ενώ έχασε και σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 56’ η ομάδα του Σταύρου Παπαβασιλείου άνοιξε το σκορ. Ο Μαλάμος από δεξιά έκανε βαθιά διαγώνια μπαλιά αριστερά στον Δάλλα, ο οποίος έκανε ωραία ντρίπλα και πάσαρε στον Τσίκα που έκανε το πλασέ στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα στο δίχτυα για το 1-0. 

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα η ΑΕ Γιάννενα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 58' με τους Κοκκιάδη και Ζώτο να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως κι οι δύο δεν κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Τελικά το δεύτερο γκολ για την ΑΕ Γιάννενα ήρθε στο 66' όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Δάλλας έδωσε νέα ασίστ "πάρε-βάλε", αυτή τη φορά στον Κοκκιάδη και αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη τους.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 73' όταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος Κοκκιάδης έδωσε ασίστ στον Αποστόλη Ηλία και αυτός με φαλτσαριστό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Διαιτησία: Βλάχος (Παπαδημητρίου – Κατσουλίδου)

ΑΕ Γιάννενα (Σταύρος Παπαβασιλείου): Αγγέλης, Μαλάμος (69’ Κλείτσας), Ζώτος, Μαχαίρας (81’ Αϊτάς), Μπούκας, Λαλάι, Ηλίας, Βάλαρης, Κοκκιάδης, Τσίκας, Δάλλας.

Κρανούλα (Σωτήρης Βλαχογιώργος): Σταυρόπουλος, Παντούλης Ε., Μπαρέκος, Παντούλης Α., Κωστούλας, Τέγος (85’ Σελάλογλου), Ζήσης, Διαμάντης, Τσεπέλης, Αλιζάι, Κίτος,

 

Σχολιασμος