«Πορτοκαλί» το ντέρμπι, Ζωοδόχος- ΑΕ Γιάννενα 3-4 (video)

25.04.2024 Αναγνώστηκε 1280 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι έγινε στη Ζωοδόχο ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την ΑΕ Γιάννινα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με σκορ 3-4 για την 29η αγωνιστική στη Β’ Ερασιτεχνική.

«Πορτοκαλί» το ντέρμπι, Ζωοδόχος- ΑΕ Γιάννενα 3-4 (video)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Αγκαλιά με την άνοδο είναι η ΑΕ Γιάννενα που πλέον περιμένει να την εξασφαλίσει και μαθηματικά, ενώ η Ζωοδόχος είναι μεν τους -6 από την Κοσμηρά που είναι στην τρίτη προνομιούχο θέση αλλά έχει ένα ματς λιγότερο και υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μέχρι το φινάλε όπου θα γίνει μεγάλη μάχη για την 3η θέση.
Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με επτά γκολ, εναλλαγές στο σκορ, φάσεις εκατέρωθεν αλλά φωνές για τη διαιτησία από τους γηπεδούχους.
Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Ζωοδόχο μιας και μόλις στο 6’ ο Μάντζιος με πλασέ του Μάντζιου από πλάγια μέσα στη περιοχή έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Καραφέρη συνέχισε να έχει τα ηνία και στο 12’ έγινε το 2-0 όταν μετά από μπαλιά του Τσολακου, ο Μπάρτζιος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Το κακό ξεκίνημα στο ματς έδωσε τη θέση του στην αντίδραση για την ΑΕ Γιάννενα που μείωσε στο σκοτ στο 14΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαλάι, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή και με δυνατό σουτ ο Κοκκιάδης μείωσε σε 2-1.


Ακολούθησε μια φάση για την ΑΕ με τον Κοκκιάδη που πήρε την κεφαλιά αλλά απέκρουσε ο Γκόνης και στο 40’ σε μακρινό σουτ του Μαλάμου η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκόνη.

Λίγο πριν βγει το ημίχρονο ο Κωστάκης εκτέλεσε το φάουλ, ο Αγγέλης απέκρουσε τη μπάλα και αυτή βρήκε στο δοκάρι με τη Ζωοδόχο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ.
Στην επανάληψη και στο 50’ εκτελέστηκε κόρνερ, ο Μάγκος πήρε την κεφαλιά αλλά εδιωξε ο Γκόνης. Στο 56’ η ΑΕ Γιάννενα έφτασε στο 2-2 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ζώτο που με σουτ νίκησε τον Γκόνη.

Το ματς συνέχισε να έχει ρυθμό και στο 64’ η ομάδα του Γιάννη Καραφέρη πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ όταν μετά από σέντρα του Ζώτου, ο αρχηγός της Βλάχος με προβοή σημείωσε το 3-2.

Η Ζωοδόχος είχε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Οικονόμου που έβγαλε ο Αγγελής, ενώ στο 69’ δόθηκε πέναλτι για χέρι του Νάτση ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι δεν την βρήκε. Ο Μάγκος ανέλαβε να το εκτελέσει και έκανε το 3-3.

Στη συνέχεια ο Βλάχος πήρε την κεφαλιά ο Αγγελής απέκρουσε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι είναι γκολ.
Ακολούθησε μία ακόμη επίμαχη φάση με τον Κωστάκη να στέλνει με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ στον Τούση.

Η ΑΕ Γιάννενα έφτασε στο νικητήριο γκολ στο 84’ όταν μετά από μακρινό σουτ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Κοκκιάδης με κεφαλιά την έστειλε δυο φορές και πάλι στο δοκάρι και τη λύση έδωσε ο Μάγκος που με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-4 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η Ζωοδόχος ανέβασε την πίεσή της στα τελευταία λεπτά, προωθηθηκε μέχρι και ο Γκόνης στις στατικές φάσεις, είχε μια φάση με τον Κωστάκη αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Βλάχος (Ευαγγέλου-Κατσουλίδου Π.)
Ζωοδόχος (Γιάννης Καραφέρης): Γκόνης, Μάντζιος (46’ Φλώρος), Ρούβαλης, Βλάχος, Καπρινιώτης, Νάτσης, Τούσης, Οικονόμου, Μπάρτζιος (46’ Ζώτος), Κωστάκης, Τσολάκος.
ΑΕ Γιάννενα (Σταύρος Παπαβασιλείου): Αγγέλης, Μαλάμος, Ζώτος, Γιώτης, Ηλίας, Λαλάι, Δάλλας, Βάλαρης, Μάγκος, Κοκκιάδης, Τσίκας.

Σχολιασμος