Νίκη και με ολική ανατροπή σε ένα ημίχρονο η Ανατολή επί του Νεοχωρόπουλου

04.04.2024 Αναγνώστηκε 921 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Ακόμα ένα τρίποντο πανηγύρισε η ομάδα της Ανατολής, η οποία αν και δεν ήταν όσο κυρίαρχη θα έπρεπε να είναι στο χθεσινό ματς κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας του Νεοχωρόπουλου ανατρέποντας το εις βάρος της αρχικό σκορ.

Νίκη και με ολική ανατροπή σε ένα ημίχρονο η Ανατολή επί του Νεοχωρόπουλου
Καρτάλης
Γιάννης Καρτάλης

Το Νεοχωρόπουλο στη πρώτη του ουσιαστικά φάση στο παιχνίδι κατάφερε να ανοίξει και το σκορ, αφού στο 9’ μετά από μια εκτέλεση κόρνερ με κοντινή πασά από αριστερά, έγινε ένα γέμισμα στη περιοχή με τον Μαραγκό στο δεύτερο δοκάρι να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να κάνει μια παράλληλη πασά στη μικρή περιοχή με τη μια, την οποία εκμεταλλεύθηκε ο Καρτάλης για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Η Ανατολή αν και δεν δημιούργησε άλλες σημαντικές ευκαιρίες κατάφερε στο 28’ να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Κουλούρης έγινε αποδέκτης της μπάλας δεξιά μέσα στη περιοχή, γύρισε με τη μια και έκανε ένα συρτό σουτ εκτός ισορροπίας στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Δημητρίου.

Στο 44’ η Ανατολή είχε μια καλή ευκαιρία, με τον Τασιούλα από δεξιά εντός περιοχής να κάνει ένα διαγώνιο σουτ, αλλά τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ολική ανατροπή του σκορ πριν καν την λήξη του ημιχρόνου, αφου στο 45’ μετά από εκτέλεση του από τον Γιαννιώτη από αριστερά ο Κιούρκας έπιασε μια καρφωτή κεφάλια από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν αρκετά καλύτερος και δημιουργήθηκαν φάσεις εκατέρωθεν, αλλά δε κατάφερε καμία ομάδα να σκοράρει άλλο γκολ τελικά. Πρώτη φάση του δεύτερου μέρους ανήκε και πάλι στο Νεοχωρόπουλομ αφού στο 48’ ο Γεωργιάδης έφυγε στη πλάτη της άμυνας και βγήκε σχεδόν τετ-α-τετ με τον Διαμάντη από τα αριστερά, έκανε ένα συρτό σουτ, αλλά τον είδε να αποκρούει και να κρατά το 2-1 για την Ανατολή. Ο ίδιος παίκτης στο 57’ μετά από σέντρα από τα δεξιά, έγινε αποδέκτης της μπάλας και τη πάτησε αμέσως στο ύψος της περιοχής στον Καρτάλη, ο οποίος έκανε ένα δυνατό μονοκόματο σουτ και ανάγκασε τον Διαμάντη σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 62’ ήρθε και η πρώτη καλή ευκαιρία για την Ανατολή, όταν ο Κουλούρης έκανε μια πάσα στον Μίνη που όμως από πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής έκανε ένα σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Δύο λεπτά μετά, από εκτέλεση κόρνερ ο Διαμαντόπουλος έκανε ένα σουτ, αλλά ο Δημητρίου απέκρουσε και κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Τελευταία, αλλά και μεγαλύτερη φάση του δεύτερου μέρους αυτή στο 73’, με τον Κασιμόπουλο να κάνει ηρωικές επεμβάσεις για να κρατήσει ζωντανό το Νεοχωρόπουλο. Συγκεκριμένα, ο Γιαννώτης έκανε αρχικά ένα σουτ που απέκρουσε ο Δημητρίου με τη μπάλα να καταλήγει στον Κιούρκα, που από δεξιά και κοντά στη μικρή περιοχή έκανε ένα σουτ έχοντας εξουδετερωμένο τον Δημητρίου, αλλά είδε τον Κασιμόπουλο να κάνει σωτήριο τάκλιν πάνω στη γραμμή του τέρματος και να αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του, στην επαναφορά της μπάλας και πάλι ο Κιούρκας έκανε νέο σουτ, αλλά είδε και πάλι τον Κασιμόπουλο πάνω στη γραμμή να κάνει νέο τάκλιν και αυτή τη φορά η μπάλα απομακρύνθηκε ακόμα πιο μακριά. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση της αναμέτρησης, η οποία τελικά ολοκληρώθηκε με το 2-1 υπέρ της ομάδας της Ανατολής.

ΑΝΑΤΟΛΗ: Διαμάντης, Κοσυφαρίνης, Διαμαντόπουλος, Γκόγκος (88’ Σαούγκος), Πάνος, Ακούλλι, Μίνης (88’ Σαπλαούρας), Κιούρκας, Γιαννιώτης, Τασιούλας (90+1’ Ριστάνης), Κουλούρης.

ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ: Δημητρίου, Φωτίου, Νάτσιας, Μάρκο, Κασιμόπουλος, Μαραγκός, Μπίτας (78’ Βαλάκος), Γκούμας, Καρτάλης (78’ Οικονόμου), Πεπόνης, Γεωργιάδης.

Σχολιασμος