Απώλεια για την Ανατολή, «χρυσός» βαθμός για το Νησί (video)

02.04.2024 Αναγνώστηκε 1140 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Σημαντικό έδαφος στη μάχη της κορυφής έχασε την Κυριακή η Ανατολή αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Αετό Νήσου, ο οποίος από την πλευρά του πήρε ένα σημαντικό βαθμό στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Χαμένο πέναλτι του Πάνου στις καθυστερήσεις για την Ανατολή.

Απώλεια για την Ανατολή, «χρυσός» βαθμός για το Νησί (video)
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η Ανατολή καίγονταν για βαθμούς στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής γνωρίζοντας τις νίκες Ελεούσας και Καστρίτσας, ωστόσο δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Νησιού. Η ομάδα του Αλέκου Τάτση είχε τα ηνία του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο δεν κατάφερε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Αετού και να νικήσει τον τερματοφύλακα Τασιούλα.

Στο πρώτο μέρος ήταν μέτριο ποιοτικά με τους φιλοξενούμενους να έχουν την υπεροχή και να κάνουν 2-3 καλές στιγμές, όμως ο Τασιούλας απέκρουσε σουτ του Ηλία, ενώ μια ακόμα προσπάθεια του Γιαννιώτη από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο.

Οι Νησιώτες έπαιξαν με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές στο 51’ λίγο έλειψε να φτάσουν και στο γκολ όταν ο Μητσιόπουλος από δεξιά έβγαλε την ασίστ στον Κλεισούρα, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Διαμάντη σούταρε, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η Ανατολή έφτασε κοντά στο γκολ στο 58’ και είχε δοκάρι με κεφαλιά του Ηλία μετά από κόρνερ του Γιαννιώτη, σε μια φάση που στάθηκε άτυχη καθώς η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Νησιού.

Όσο περνούσε η ώρα αυξάνονταν και η πίεση της Ανατολή που είχε και δεύτερο δοκάρι στο 86’ σε σουτ του Διαμαντόπουλου. Ο τερματοφύλακας Τασιούλας βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και αυτή πήγε στη συμβολή των δοκαριών και κατέληξε κόρνερ.

Η φάση του αγώνα έγινε στις καθυστερήσεις. Η Ανατολή κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής. Το εκτέλεσε ο Γιαννιώτης με το δεξί και ο διαιτητής Χατζηπαναγιώτου καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Οικονόμου πάνω στο τείχος. Η απόφαση προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων με τον διαιτητή Χατζηπαναγιώτη να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον Οικονόμου. 

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο έμπειρος Κώστας Πάνος, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα άουτ και έγινε μοιραίος για την ομάδα της Ανατολής καθώς χάθηκε η ευκαιρία να βάλει το γκολ της νίκης για την ομάδα του.

Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξαν επεισόδια έξω από τα αποδυτήρια στην είσοδο του κυλικείου, όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα ηρέμησαν γρήγορα.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Λιόντος – Θανασιάς)

Αετός Νήσου (Μιχάλης Μπόλος): Τασιούλας, Κλεισούρας, Οικονόμου, Πρέμος, Κοτσίνας, Γεράσης, Μητσιόπουλος, Τζιμογιάννης, Λώλης, Μυρόγλου (30’ Σίμπας), Ζαρκαλής.

Ανατολή (Αλέκος Τάτσης): Διαμάντης, Σαούγκος, Διαμαντόπουλος, Σιαπλαούρας, Πάνος, Σχισμένος, Μίνης, Τασιούλας, Γιαννιώτης, Ηλίας, Κοσυφαρίνης.

Σχολιασμος