Νίκησε κι απομακρύνθηκε, Πέραμα - Ελεούσα 0-3 (video)

01.04.2024 Αναγνώστηκε 2300 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Δίχως να εντυπωσιάσει με την απόδοση της η Θύελλα Ελεούσας πέρασε χτες νικηφόρα από το «Γεώργιος Πρίσκας» καθώς επικράτησε με 0-3 του Περάματος. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής η Ελεούσα αποσπάστηκε με τέσσερις βαθμούς από Καστρίτσα και Ανατολή και έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής.

Νίκησε κι απομακρύνθηκε, Πέραμα - Ελεούσα 0-3 (video)
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Με τον Μιχάλη Κατσίκο στον πάγκο το Πέραμα ήταν μαχητικό κόντρα στην πρωτοπόρο Θύελλα, αλλά η εμπειρία και η ατομική ποιότητα κάποιων παικτών της Ελεούσας μέτρησε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Η Θύελλα πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, με το Πέραμα να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενο την ταχύτητα του Μπισέλα. Μόλις στο 9' η Ελεούαα ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Νούγια εντός περιοχής, όμως ο διαιτητής Μαγγιώρος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 10' ο Τσάγκας βρέθηκε τετ α τετ με τον Αυγερινό, όμως ο πορτιέρο του Περάματος έδιωξε σωτήρια στην κλειστή του γωνία. Στο 16' ο Μπισέλας εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Ελεούσας και με σουτ απείλησε, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 19' ο Νάσιος έβγαλε ασίστ στο Μουχάνη, όμως εκείνος σούταρε ψηλά και άστοχα. Στο 20' ο Νούγιας επιχείρησε να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ με ανάποδο ψαλίδι, όμως δεν το κατάφερε για λίγα εκατοστά καθώς η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 29' η Θύελλα πήρε το προβάδισμα στο σκορ όταν ο Ντεμίρης ανέτρεψε τον Τσάγκα μετά από έξυπνη κάθετη πάσα του Τσουμάνη Δ. και ο διαιτητής Μαγγιώρος καταλόγισε το πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε στο 30' ο Νάσιος, ο οποίος νίκησε τον Αυγερινό στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο της εστίας και έκανε το 0-1, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ελεούσα διατήρησε τα ηνία του αγώνα και στην επανάληψη και είχε δοκάρι στο 51' όταν ο Νούγιας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τον άξονα, η μπάλα πέρασε από όλους και πήρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αυγερινού. Στο 57' ο Μπουκουβάλας έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε από τον άξονα, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. 

Στο 58' η Θύελλα κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε ανατροπή του Πασχάλη από τον Μήλο. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 59' ο ίδιος ο παθών Βαγγέλης Πασχάλης και ευστόχησε για το 0-2, παρά την προσπάθεια του Αυγερινού που έπεσε στη σωστή γωνία. 

Μετά το δεύτερο γκολ της Ελεούσας ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η Θύελλα έριξε στροφές. Στο 86' διαμορφώθηκε το τελικό σκορ μετά από κόρνερ του Πασχάλη και κεφαλιά του Βελτσίστα στο δεύτερο δοκάρι για το 0-3. 

Διαιτησία: Μαγγιώρος (Μωϋσιάδης – Κόλλιας)

Προοδευτική Περάματος (Μιχάλης Κατσίκος): Αυγερινός, Θεοχαρίδης (46’ Κωλέτσης), Ρίζος Α. (79’ Παχής), Μήλος (74’ Τζοβάρας), Ντεμίρης, Ρίζος Χ., Χούσο, Στεφάνου (82’ Χαντζάρας), Ντόβας, Μπισέλας, Μπάφας.

Θύελλα Ελεούσας (Ανέστης Ζώης): Κοτίκας, Νάσιος (81’ Μαρμούτας), Παληοχώρης, Γεωλδάσης, Μαλλάτος, Μουχάνης (46’ Βελτσίστας), Τσουμάνης Δ., Μπουκουβάλας, Τσάγκας (81’ Τσουμάνης Π.), Νούγιας (81’ Τζίμας), Κεφάλας (22 λ.τρ. Πασχάλης).

 

Σχολιασμος